HÍREK  2019. szeptember 29.      809
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nyárbúcsúztatót tartottak a Templom téren

Hagyományosan a Mihály-napi búcsúval zárta az önkormányzat és a KMO a nyarat a Templom téren, szombaton.

Nyárbúcsúztatót tartottak a Templom téren
A képre kattintva galéria nyílik. (21 kép)

A hagyományápolás és a hagyományok tisztelete a Mihály-napi búcsú üzenete elsősorban, a népi kultúrát szeretnénk megmutatni a kispestieknek. Mindig igyekszünk új programokkal, színpadi műsorokkal színesíteni a rendezvényt. A búcsú középpontjába a családok közös, kulturált szórakozása áll, sok-sok gyerekprogrammal, játszóházzal, színpadi előadásokkal, kézműves foglalkozással, különféle bemutatókkal – mondta el lapunknak Gábor Ilona, a rendezvényt szervező KMO igazgatója.

Nyárbúcsúztatót tartottak a Templom téren
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Gólyalábasok felvonulásával indult a búcsú, majd Beleznay Endre színművész, humorista konferálta fel a műsorokat: a színpadi programok sora Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar gyermekkoncertjével indult. Délben a Kispesti Obsitos Fúvószenekar adott könnyűzenei koncertet. Két részletben adtak műsort a nemzetiségi önkormányzatok, közben Levente Péter - Égből Pottyant meséi és a Széltolók zenekar szórakoztatták a gyerekeket. Délután a Két Szoknya Egy Nadrág csapat (Plásztán Anett, Schupp Gabriella és Czakó Ádám) műsora gondoskodott a jó szórakozásról. A műsorban a legismertebb magyar operett dalok és népszerű pop slágerek csendültek fel.

Köszöntőjében Kispest Polgármestere megemlítette azokat a kerületszerte látható intézményi, óvodai, bölcsődei, iskolai és közterületi fejlesztéseket, amelyeket az elmúlt években és idén meg tudta valósítani az önkormányzat. Gajda Péter köszöntötte a legfrissebb testvérváros képviseletében jelen lévő tasnádi polgármestert, egyben elmondta, az elmúlt években több mint 1500 gyerek utazhatott a testvérvárosokba Kispestről. A polgármester megköszönte a szervező KMO munkatársainak a rendezvényt, a kispestieknek, pedig, hogy részt vesznek rajta.

Nyárbúcsúztatót tartottak a Templom téren
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

A program különleges flashmobbal folytatódott: az Ady, az Erkel, a Vass és a Reménység iskola diákjai három népdalt énekeltek a színpad előtt, majd a Bihari Táncegyüttes táncosaival táncházzá alakult át a „villámcsődület”. Ez egyben ráhangolódás is volt az esti produkcióra: a Cimbaliband és Danics Dóra adott közös koncertet, majd tűzzsonglőrök zárták a búcsút.

Ezt követően a tűzzsonglőrök mutatják meg ismét bátorságukat. A búcsút a már megszokott kísérő programok teszik még gazdagabbá, de lesznek újdonságok is. Bemutatkozik társasjáték klubunk, lesz állatsimogató, népi kézművesség, népi játszótér. Jönnek a gólyalábasok, de aikido és baranta bemutatókkal is találkozhatunk majd. Továbbá vásárosok kavalkádja, valamint büfé várja a családokat, a Fő utcában, illetve a Templom téren.

Nyárbúcsúztatót tartottak a Templom téren
A képre kattintva galéria nyílik. (20 kép)

A színpadi programok mellett kísérő programok sokasága várta a gyerekeket és a felnőtteket: állatsimogató, őszi terménybemutató, kosaras fakörhinta, térbeli játékok a Levendula játszóházzal, csúzlizda, többféle kézműves foglalkozás, kocsma kvíz.

A Tudatos Ifjúságért Alapítvány a PlayIN'clusive projekt keretében fejlesztett társasjátékaival jelent meg a rendezvényen. Bemutatót tartott a Kispesti Koppány Vezér Baranta Dobó József csapatvezetővel és volt Aikido bemutató Gulyás László 5. dan Aikikai Shidoin dojovezetővel.