HÍREK  2019. október 07.      986
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Lakossági konzultációt indít az önkormányzat az új Kossuth téri piacról

Koncepcióterv készült a Kossuth téri piac teljes korszerűsítésére. Az önkormányzat kíváncsi a kispestiek véleményére: lakossági konzultációt indít a tervről.

Lakossági konzultációt indít az önkormányzat az új Kossuth téri piacról
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Régóta várják már a kispestiek, hogy korszerűsítsük a piacot és a Kossuth tér környékét. Az elmúlt évtizedekben nem sikerült mindenki számára elfogadható megoldást találni a piac megújítására, a 90-es évek elején kudarcba fulladtak a csarnoképítés tervei, és ugyan a piac teljes földterületének az önkormányzat a tulajdonosa, az örökölt kusza tulajdoni és bérlői viszonyok is nehezítik a helyzetet. Az elmúlt években az önkormányzat tárgyalásokkal és egyeztetésekkel próbált elérni pozitív változást, de sajnos nem talált partnerre a kereskedőket képviselő csoportok között. Mindezek ellenére minden évben próbáltunk tenni valamit, felújítottuk a belső utakat, megtörtént a közművek cseréje is, de látjuk, hogy ez kevés – vázolta a helyzetet lapunknak Kispest polgármestere.

Gajda Péter úgy fogalmazott, hogy új alapokon, máshogy kell keresni a megoldást: az önkormányzat már nem kizárólag a kereskedőkkel kíván párbeszédet folytatni a piac jövőjéről, megújításáról, hanem a kispestiekkel, a piacot naponta használó kerületi vásárlókkal is konzultálni akar. Megtudtuk, koncepcióterv készült, amely tükrözi az önkormányzat elképzelését egy új, többfunkciós, fenntartható és esztétikus, a 21. század követelményeinek megfelelő piac megépítéséről, amely a Kossuth tér korszerűsítésére is átfogó megoldást jelentene.

Gajda Péter polgármester elmondta, ezt a megvalósítható tervet akarja bemutatni az önkormányzat a kispestieknek: ismerjék meg az elképzelést, mondják el véleményüket, javaslataikat, ötleteiket, mert ezek beépíthetők az elképzelésbe. És ha a társadalmi párbeszéd keretében támogatják a tervet, vagy egy hasonlót, belekezd az önkormányzat. Hozzátette, a többmilliárd forintos beruházás nem terhelné a kerület költségvetését, mert jelentős külső forrás bevonásával tervezi megvalósítani a piac fejlesztését az önkormányzat.

Lakossági konzultáció a piacról