HÍREK  2019. október 09.      1,086
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Köszöntötték az élsportoló fiatalokat

Idén 107, tizennyolc év alatti kispesti amatőr élsportoló vehette át önkormányzati pályázati támogatását a KMO Művelődési Központban rendezett keddi ünnepségen. A rendezvényen a Négy Muskétás SE és a Musztáng SE akrobatikus rock and roll sporttáncosai adtak műsort.

Köszöntötték az élsportoló fiatalokat
A képre kattintva galéria nyílik. (22 kép)

Kispest polgármestere a kerület és a kispestiek nevében is köszöntötte a kiváló eredményt elért fiatal sportolókat. Elmondta, amikor annak idején az önkormányzat arról döntött, hogy ünnepség keretében nyújtja át a támogatásokat a kiemelkedő eredményeket elért fiatal, amatőr élsportolóknak, az volt a célja, hogy példaképeket állítson a kispestiek elé, bemutassa nekik, mennyi nagyszerű fiatal él, edz Kispesten. És megköszönje nekik az eredményeket, szüleiknek és edzőiknek, hogy nevelték, segítették őket.

Gajda Péter elmondta, az önkormányzat annyival is hozzájárul ahhoz, hogy minél többen mozoghassanak, sportolhassanak Kispesten, hogy a sportolók és az egyesületek támogatásán túl, egyre több olyan helyszínt alakít ki kerületszerte, ahol ingyenes mozgást tud biztosítani a kispestieknek. Példaként az új KRESZ-parkban, a Bárczy téren és a Honvéd utánpótláscentrum mellett kialakított futópályákat, a felújított és a kispestiek javaslata alapján Tichy Lajos Sportcentrummá átnevezett KAC-pályát és az Arany János utcai teniszpályákat említette.

A támogatásokat a polgármester és Szujkó Szilvia, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke együtt adták át az ifjú sportolóknak.

Támogatott sportolók (pdf)

A pályázatok értékelésénél a szakbizottság azokat a 18 év alatti amatőr élsportolókat részesítette támogatásban, akik Kispesten laknak, tanulnak vagy Kispesten működő sportszervezetek színeiben versenyeztek eredményesen, és a további felkészülésükhöz igényeltek segítséget pályázatukkal. Kiemelten támogatta a 2018-ban vagy 2019 elején nemzetközi eredményt elért sportolók közül azokat, akik világbajnokságon, világkupán, Európa-bajnokságon, Európai kupán az 1-6. helyen végeztek. Támogatást kaptak az országos bajnokságon, diákolimpián és országos kupaversenyen dobogós helyezést elért sportolók is.