HÍREK  2019. október 10.      874
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Harmadszor is elrajtolt az ovis sportprogram

Az óvodás csapatok bemutatkozásával, sportbemutatókkal és a versenypólók átadásával szerdán elindult a tavaszig tartó kerületi óvodás sportprogram az Eötvös iskolában. A négy központi foglalkozás (november 16., november 30., január 11., február 15.) és az óvodai felkészítéseket követően a csapatok hét versenyszámban mérkőznek meg 2020. március 22-én.

Harmadszor is elrajtolt az ovis sportprogram
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

Köszöntőjében Kispest polgármestere arról beszélt, hogy Kispest sportos városrész, az önkormányzat rengeteg ingyenes sportolási lehetőséget próbál biztosítani a kispestieknek a különböző helyszíneken kialakított sportpályákkal, eszközökkel. Gajda Péter hangsúlyozta, a már harmadik alkalommal elindított óvodás sportprogram is azt célozza, hogy már egész kis korban megszeressék a mozgást a gyerekek.

A program szervezőjétől, Kerekes Balázstól megtudtuk, a korábbi programokhoz képest nincs változás, bár a mostaniban inkább a részvétel és kevésbé a versengés kerül előtérbe. A Kispesti Sportközpont munkatársa elmondta, a program szempontjából kiemelt jelentőséggel bírnak az utánpótlás-neveléssel foglalkozó kispesti egyesületek közül a labdajátékokkal – futsal, kézilabda/szivacskézilabda, pingpong, röplabda/strandröplabda – foglalkozók, mert az ovis korosztály számára a rendszeres labdás foglalkozások a személyiség és a mozgáskoordináció fejlődésének, a tanulási képességek fejlesztésének fontos eszközei. Az ovis sportprogram révén a szülők többféle sportágat ismerhetnek meg, az utánpótlás-nevelő szakosztályok pedig megfigyelhetik és kiválaszthatják a tehetséges gyerekeket.

A tavaszig tartó versenysorozatban a Bóbita, a Százszorszép és a Napraforgó 1-1 csapattal, míg a Gyöngykagyló és a Mézeskalács ovi 2-2 csapattal vesz részt. A csaptok legfeljebb 6+4 főből állhatnak. A felkészítő foglalkozások után gyerekek hét versenyszámban mérkőznek meg: labdapattogtatás és gurítás könnyített röplabdával, teniszlabda rendezése, „mocsárjárás” karikával, labdapattintás és célba dobás, célba dobás pingponglabdával, ugrás és dobás labdával, kincsvadászat-játék labdával. Egy-egy versenyszámban egyszerre 6 gyermek szerepel, közülük háromnak mindig lánynak kell lennie.

A sportbemutatók után Kertész Csaba alpolgármestertől vehették át a versenypólókat a csapatok.