HÍREK  2019. október 26.      1,507
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Puskás emléksarok és tornaterem-szentelés a Reménység iskolában

Mostantól híres régi diákjára, az Aranycsapat kapitányára, a Nemzet Sportolójára, Kispest Díszpolgárára, Puskás Ferencre emlékezteti diákjait az iskola előterében kialakított Puskás emléksarok a Reménység Katolikus Általános Iskolában.

 

Puskás emléksarok és tornaterem-szentelés a Reménység iskolában
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

A Puskás emléksarok pénteki ünnepélyes átadója az intézmény kórusának műsorával kezdődött, amelyet Nagy Erika tanárnő vezényelt, majd az iskola tanulója, Sebestyén Bulcsú Zelk Zoltán költő Rímes üdvözlő táviratát mondta el az Aranycsapat londoni 6:3-as győzelméről.

Ezt követően Dósa Tibor tanító arról mesélt, hogy Puskás Ferenc felső tagozatos diákként tanult az intézményben 5-8. osztályig. A tanító felelevenítette Surányi András 1982-ben készült filmjének, az Aranycsapatnak Kispestre vonatkozó részleteit. A film egyik részlete arról szól, hogy mit jelent Puskás Öcsinek Kispest, esküvőjének helyszíne, a Kispesti Nagyboldogasszony-főplébánia és az iskola az Ady Endre úton, ahová „be-be-járogatott”.

Kaszás Kálmán, a Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület (KLTE) elnökségi tagja elmondta, Koncsik Tibor, a KLTE elnöke fejéből pattant ki a gondolat, legyen Puskás emléksarok a régi alma mater aulájában, az intézmény vezetése ezt az ötletet örömmel fogadta. Puskás megérdemli, hogy méltó módon őrizzék emlékét, hiszen „futballistaként és emberként is tízes” – idézte Puskás spanyol csapattársa, Alfredo Di Stéfano véleményét a magyar labdarúgóról, aki a mérkőzéseken a 10 számú mezt hordta.

Géczy Árpád igazgató az emléksarok átadásakor kiemelte, Puskás, a nemzet büszkesége, soha nem felejtette el hazáját, elment ugyan, de ide tért vissza, mert haza csak egy van!

Az ünnepélyes alkalom jó apropót adott arra, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség felújítási programjában a Kispest Női Kézilabda Klubbal közösen pályázó intézményben megépült tornatermet Gyetván Gábor, a Kispesti Nagyboldogasszony-főplébánia kanonok-plébánosa felszentelje.