HÍREK  2019. november 07.      968
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A szociális terület munkatársait köszöntötték

A Szociális Munka Napja (november 12.) alkalmából rendezett ünnepséget az önkormányzat a KMO-ban.

A szociális terület munkatársait köszöntötték
A képre kattintva galéria nyílik. (15 kép)

Vinczek György képviselő köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy 2017 óta a munkaszüneti nappal köszöni meg az állam a szociális ágazatban dolgozók odaadó munkáját. Kispesten mintaszerű a szociális ellátásban dolgozók, a hivatal munkatársai és a civilek, karitatív szervezetek közötti munkamegosztás a kerületben élő rászorultakért – hangsúlyozta a képviselő. Vinczek György gondolatébresztőjében az „erény” lényeget és megjelenési formáit kereste, amelyhez Voltaire, Balzac és Ciceró szavait hívta segítségül.

Az ünnepi eseményen szintén jelen lévő Csizmás Klára, a Nyugdíjasok Életet az Évek Egyesület helyettes vezetője tolmácsolta a szervezet budapesti szervezete elnökének, Talyigás Katalinnak az üdvözletét, és megköszönte a kispesti szociális szervezetek kiemelkedő munkáját, amelyet az idősek gondozásában végeznek.
Varga Attila képviselő, a Szociális és Lakásügyi Bizottság korábbi elnöke arról beszélt, hogy a területen dolgozók munkáját egyetlen szabály, a szeretet mozgatja, irányítja.

A képviselő-testület döntése alapján a szociális gondoskodás területén végzett kiemelkedő Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet kaphatnak a Kispesten működő szociális intézmények és a szociális tevékenységet végző közösségek alkalmazottai, illetve tagjai.

Gajda Péter polgármester és Varga Attila Elismerő Oklevelet adott át Petrovics Jánosnénak, a Kispesti Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási és Szociális Iroda, Szociális Csoportja területi szociális ügyintézőjének, aki 2002 óta dolgozik a hivatalban. A több évtizedes közszolgálatban eltöltött idő alatt egyenletesen magas színvonalon látta el munkakörét. Munkáját önállóan, lelkiismeretesen, legjobb tudása szerint végzi. Megszerzett ismereteit kiválóan alkalmazza a gyakorlatban. Munkatársai lelkiismeretes, barátságos, türelmes, segítőkész embernek ismerik. A kispestiekért végzett több évtizedes, munkája hozzájárul a hivatal jó hírnevének öregbítéséhez.

Vighné Vincze Erzsébet, a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum vezetője, intézményvezetői dicsérő oklevelet adott át Bán Valériának, a centrum részeként működő Családok Átmeneti Otthona családgondozójának, aki 2003 szeptemberében kezdett az intézményben dolgozni. 2009 májusától átvette az otthonvezetői feladatokat, melyet 6 éven keresztül kiválóan végzett. Ezt követően saját kérésére ismét családgondozói munkakört lát el. Munkájában elkötelezett, körültekintően foglalkozik az otthonba kerülő családokkal. Családgondozói tevékenysége mellett gyakorta szervez szabadidős tevékenységeket a gyermekeknek, ehhez képzőművészeti elemeket is felhasználva. Folyamatosan fejlődik, figyelemmel kíséri a szakmát érintő változásokat. Munkatársai szeretik, lojális, és segítőkész, amikor pedig kell, szókimondóan vállalja a véleményét.

Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat vezetője, intézményvezetői dicsérő oklevelet adott át Hossala Józsefnének és Suhajda Józsefnének.

Hossala Józsefné 2011 óta áll a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat alkalmazásában, mint szociális gondozó. Szakmai munkáját pontosan és lelkiismeretesen végzi, adminisztrációja alapos és igényes. A gondozottakat tiszteli, kollégái lelkiismeretes, segítőkész embernek ismerik. Szakmai munkája példamutató, a gondozottak dicsérik, szeretik.

Suhajda Józsefné szintén 2011 óta áll a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat alkalmazásában. Lelkiismeretes, odaadó gondozónő, aki munkájára nagy hangsúlyt helyez. Az ellátottak egészségügyi állapotát folyamatosan figyelemmel kíséri, munkáját krízis-, és váratlan helyzetekben egyaránt példamutatóan végzi. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás során másodriasztási ügyeletet vállal. Türelmes és precíz munkájáról az ellátottak és a hozzátartozóik is elismerően nyilatkoznak.
A hagyományoknak megfelelően Gyulai Anita, a Gyermekzsivaj Alapítvány kurátora az alapítvány oklevelét adta át Hovanyecz Zsuzsannának, a Gyermekek Átmeneti Otthona gyermekfelügyelőjének, aki az otthon nyitása óta gyermekfelügyelőként dolgozik. Munkáját elhívatottság jellemzi, a bent lakó gyerekek gyakorta megkeresik problémáikkal. A munkahelyi közösség építő tagja, kiváló munkája elismerésre érdemes.

Az elismerések átadása után az Utazás a musicalek világába címmel tekinthettek meg műsort a jelenlévők, amelyben közreműködött Egyházi Géza, a Pesti Művész Színház énekes-színművésze, valamint és a Két Szoknya Egy Nadrág Színtársulat tagjai, Czakó Ádám, Schupp Gabriella és Plásztán Anett operett-musical énekesek.