HÍREK  2019. november 18.      786
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Sokszoros véradókat köszöntöttek

A közelgő véradók napja (november 27.) alkalmából minden évben ünnepséget szervez a Kispesti Véradók Egyesülete. Az idei összejövetelen is elismerést kaptak a sokszoros véradók a Csokonai utcai Tudásházban. A jeles napot a Magyar Vöröskereszt jóvoltából, 1988 óta ünnepeljük hazánkban.

Sokszoros véradókat köszöntöttek
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

A vidám kora esti rendezvényen a közös vacsora és zenés műsor előtt Somogyi Lászlóné, a Kispesti Véradók Egyesülete vezetője elismeréseket és ajándékokat adott át a sokszoros, kerek véradásszámot magukénak tudó egyesületi tagoknak: Kecskeméti Józsefnek és Simon Józsefnek (60), Kádár Jánosnak, Petrovics Jánosnénak, Darázsi Katalinnak és Somogyi Lászlónénak (55), Kővári Editnek (50), Domokos Gábor (40), Domokos Gergelynek (35), valamint Bata Máriának (20).

Somogyi Lászlóné kérdésünkre elmondta: sajnos a fiatalok nem nagyon jönnek vért adni, de azért vannak kivételek, hiszen itt az egyesületben is az újonnan megválasztott önkormányzati képviselő Domonkos László, aki maga is negyvenszeres véradó, jó példát mutatott fiának, és így mostanában együtt mennek a véradásokra Gergellyel, aki fiatal kora ellenére már 35 alkalommal adott vért.

Az egyesület vezetőjétől megtudtuk azt is, ezzel véget ért az ide véradó-szezon, az évindító véradást 2020. február végén tartják majd a Csokonai utcai székhelyen.