HÍREK  2019. december 03.      860
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Közösen kapcsolták fel az ünnepi fényeket

Tizedik alkalommal gyűlt össze Kispest apraja-nagyja a Templom téren, hogy részt vegyen a jelképes lámpagyújtáson és a lampionos felvonuláson, valamint a Mikulás-ünnepségen és az adventi gyertyagyújtáson a Központi játszótéren. December 3. és 9. között lehet bedobni a kívánságokat az önkormányzati Mikulás ládájába a Városháza aulájában. A Mikulás a kisorsolt ajándékokat a Városházára hozza majd, amelynek időpontjáról később értesítik a szerencsés gyerekeket.

Közösen kapcsolták fel az ünnepi fényeket
A képre kattintva galéria nyílik. (26 kép)

Az idei lámpagyújtáson az önkormányzat nevében Vinczek György alpolgármester, a kerületi egyházak nevében pedig Harkai Ferenc Csaba, a Kispesti Központi Református Egyházközség lelkipásztora mondott néhány köszöntő szót. Az ünnepi szavak után a gyerekek az alpolgármesterrel közösen kapcsolták fel a Templom térről a város nagyobb tereinek díszvilágítását, többek között az Atatürk, a Kossuth, a Városháza, a Kós Károly téren.

Az ünneplők lampionjaikkal most is átsétáltak a központi játszótérre, ahol folytatódott a műsor. A felvonulókat a KMO Művelődési Központ Obsitos zenekara (Nagy Zsolt karmester dirigálásával) kísérte. A központi játszótéren a gyerekeket rénszarvas, Mikulás és krampuszok várták. A műsor részeként Varga Attila alpolgármester és a gyerekek közösen meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a kisszínpadon, majd az est zárásaként Varga Feri és Balássy Betti zenés gyerekműsorát látták, hallották a kispestiek. Meglepetésként, ajándékként szaloncukor, illetve tea és a felnőtteket forralt bor várta. 

Kispesten csaknem 1700 méter fényfűzért, azaz közel 17 ezer LED-lámpát használtak, míg a lampionos felvonulás központi helyszínét, a Templom teret mintegy 5500 méter fényfüzérrel díszítették, és nem marad el a központi karácsonyfa, a díszes felirat és a Betlehem sem. A Templom tér feldíszítését – az Ady Endre út menti fákat is ideértve – teljes egészében a Közpark Kft. munkatársai végezték idén is. A központi játszótér esetében a díszítést – a fák fényfüzérezését is beleértve – Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda és a Gondnokság közösen szervezte. A többi helyszínen (Városház tér, Kós Károly tér, Kossuth tér, Atatürk park, Ötvenhatosok tere, Nádasdy u-i csomópontok) a szokott módon rendelték meg a díszvilágítást a BDK- Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft.-től.