HÍREK  2020. január 14.      945
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Egészségnap a Segítő Kéznél

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg Prevenciós Egészségnapját a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat, most a Zöld Diófa Idősek Klubjában.

Egészségnap a Segítő Kéznél
A képre kattintva galéria nyílik. (16 kép)

Ezek az egészségnapok nagyon fontosak gondozottaink életében, hiszen itt nem csak arra van lehetőség, hogy kiderüljön, egy-egy szűrővizsgálat után kell-e, szükséges-e háziorvoshoz, szakorvoshoz fordulni. Évente egy alkalommal, de sok esetben akár még kétszer is szervezünk ilyen programot. Idén a rendezvény költségeinek 80 százalékát pályázaton nyerte el az intézmény – tudtuk meg Balázs Piroskától, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat igazgatójától.

Vinczek György alpolgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a szolgálat évek óta nagy figyelmet fordít az ellátottak egészségére. A kerületben és az intézményben is egyre több lehetőség van ingyenesen sportolni, sport és egészségprevenciós egyesületet alakítottak, ami nem csak az egészség miatt, hanem a társas, a lelki és társadalmi kapcsolatok megtartása miatt is igen fontos, hiszen nem mindegy, hogy a nyugdíjasok hogyan érzik magukat a bőrükben. A tavalyi év komoly sikereket is hozott az idősellátásban, mert néhány megkezdett kísérlet sikeresen zárult. Elkezdtek az idősek pingpongozni, nordikolni.

Hat helyszínen, a csaknem húszféle szűrővizsgálat között szerepelt szemészeti szűrővizsgálat, szemüveg felíratás szemész szakorvossal, ortopédiai szűrővizsgálat rehabilitációs szakemberrel, vércukorszint-, koleszterinszint-, véroxigénszint-, vérnyomás- és pulzusmérés, testsúly- és testmagasságmérés, megtanulhatták a masszázsfotel használatát, volt gyógymasszázs, Bioptron-lámpa bemutatása kipróbálási lehetőséggel, a házi patika ellenőrzése, dietetikai tanácsadás gyógyteákkal és egészséges, preventív hatású táplálékokkal az egészségmegőrzéséért és szociális segítségnyújtás, valamint. És nem maradt el idén sem Nick Árpival a Mozgásmatiné sem.