HÍREK  2020. március 30.      985
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Rendszeresen fertőtlenítik a piacot

Nem csupán a koronavírus-fertőzés megelőzése miatt, a hét egy napján mindig végeznek fertőtlenítést a Kossuth téri piacon.

Rendszeresen fertőtlenítik a piacot
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

A takarítás során először vízzel fellazítják a lerakódott rétegeket, majd vegyszeres és hipós vízsugárral, speciális takarítógéppel fertőtlenítik is a piac, régi és őstermelői egyaránt, járófelületeit, az őstermelői piacnál az árusításra használt asztalokat is. Ezt a munkát járványveszélytől függetlenül minden héten, forgalomtól függően hétfőn vagy szombaton végzik el a VAMŰSZ szakemberei. Nyilván a koronavírus érkezésével ez a fertőtlenítés még fontosabbá és elengedhetetlenné válik. Jobban oda kell figyelni a mindennapos higiéniára is – tudtuk meg Kránitz Krisztiántól, a VAMŰSZ igazgatójától.

A piacon is be kell tartani a legfontosabb szabályokat, a szájmaszk és a gumikesztyű hordása, a vásárlók közötti másfél méternyi távolságtartás is ajánlott, bár ezek betartása, betartatása piaci körülmények között nem könnyű feladat.

A hétvégén debütált sávos bevásárlási rendről megoszlanak a vélemények. Sokan a forgalom visszaesésről panaszkodtak, hiszen a piaci árusítás és vásárlás legfontosabb időszakában, 9 és 12 óra között csak az idősebb korosztály látogathatja a piacot, akik kisebb vásárlóerőt nyújtanak, mint az aktív korosztályok.

Az őstermelők standjain is visszaesés tapasztalható a vírusfertőzéssel kapcsolatos szigorítások miatt is,, hiszen lassan fogyóban lesz a saját termelésű áru, így ezen a placcon is már a korábbi átlag 20-50 közötti őstermelő helyett már csak néhányan árusítanak – mondta el az igazgató.