HÍREK  2020. április 17.      1,325
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Újabb adományt kapott vietnámiaktól a szakrendelő

Nem egészen két hete három kispesten élő vietnámi kereskedőcsalád már adományozott fertőtlenítőszereket és védőfelszereléseket a szakrendelőnek. Most egy további mintegy 800 ezer forint értékű adománnyal segítettek vietnámi családok az intézménynek. Az akciót a Hotel Chesscom vietnámi tulajdonosa szervezte.

Újabb adományt kapott vietnámiaktól a szakrendelő
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

A mai adományozók, a Magyarországi Vietnámiak Egyesülete XIX. kerületi csoportjának tagjai eszközökkel, tisztítószerekkel és szájmaszkokkal segítenek a járvány legyőzésében a Kispesti Egészségügyi Intézetnek. „Tudjuk, hogy ez egy nagyon nehéz időszak, és különösen az egészségügyben dolgozóknak, most fokozott kockázatot jelent a munka is. Nálunk, Vietnámban, ha baj van, próbálunk együttesen túljutni a veszélyen. Itt mindenki nagyon lelkes volt a közösségben, amint híre ment, hogy adományozni szeretnénk, rengeteg felajánlás érkezett” – mondta el lapunknak Tri Hoang, a Hotel Chesscom igazgatója.

Megtudtuk, a Kispesten élő Phan Trung Kien mintegy félmillió forint értékben adományozott a Kispesti Egészségügyi Intézetnek 1000 db 3 rétegű egyszer használatos szájmaszkot, 1000 gumikesztyűt, 20 db 500 ml-es kézfertőtlenítő gélt, 5 csomag nagyméretű WC-papírt, 5 karton nagyméretű kéztörlő papírt, 1 karton 12 literes fertőtlenítős szappant, 10 karton instant tésztát. További vietnámi családoktól 300 ezer forint értékben érkezett még 100-100 liter Hypo és Domestos, 5 csomag nagyméretű törlőpapír, 15 liter felületfertőtlenítő, 2000 db gumikesztyű és 500 db 3 rétegű egyszer használatos szájmaszk.

Nagyon nagy segítség ez a munkánk ellátáshoz, illetve a biztonságos betegellátáshoz. A most kapott fertőtlenítők, egyszer használatos védőfelszerelések, illetve papírtörlők, papíráruk a fertőtlenítéshez, valamint magának a személyi higiéniának a biztosításához szükségesek – tudtuk meg Jóházi Gréta gazdasági igazgatótól.

Kötél Mária ápolási igazgató az intézményvezetés nevében is megköszönte az újabb vietnámi segítséget. Elmondta, ahogy az előző adományból, úgy ebből is részesülnek az alapellátást végző háziorvosok és a védődők is a szakrendelő mellett.

Az átadáson jelen volt Gajda Péter polgármester is, aki lapunknak elmondta, köszöni mindazok segítségét, akik adományaikkal részt vesznek a kispesti védekezésben. Példaként említette, hogy a kispesti vietnámiak már második alkalommal szerveztek adománygyűjtést, a török Yunus Emre Intézet 150 maszkkal és ugyanennyi pár orvosi kesztyűvel segített – a felajánlás a testvérvárosból, Pendikből érkezett –, és a Budapest Honvéd FC is tisztító-, mosó- és fertőtlenítőszereket tartalmazó adománycsomagot hozott a rászoruló kispesti nyugdíjasok számára.