HÍREK  2020. április 20.      788
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Összefogott segítségnyújtással

Az elmúlt napokban összesen 50 és 55 között mozgott a hatósági házi karanténban lévő kispestiek száma, arról, hogy valójában közülük mennyi a fertőzött, nincs hivatalos adatunk – tájékoztatta lapunkat Kispest polgármestere.

07vietnami-adomanyok2004

Gajda Pétertől megtudtuk, hogy az elmúlt hetekben a Kispesti Segítő Kéz Gondozó Szolgálat munkatársai naponta több mint 480 kerületi idős rászorulónak nyújtanak segítséget.

A veszélyhelyzetben folytatott segítő munkában az önkormányzat képviselői, a szakbizottság tagjai és szakértői is részt vesznek, Ha kell, bevásárolnak, gyógyszertárba járnak, ügyeket intéznek.

Minden nap 3 gépkocsival és sofőrrel segíti a kerületet a Fővárosi Önkormányzat, segítségükkel szállítják ki a szükséges élelmiszert, gyógyszereket a rászorulóknak. Eddig a kerületben 9 önkéntes dolgozik, akik szintén a kispesti időseknek segítenek.

A polgármester elmondta azt is, hogy a héten elkezdik a kerület óvodáiban, egészségügyi intézetében készülő jó minőségű textil szájmaszkok eljuttatását (összesen több mint 10 ezer darabot) a 65 év feletti kispestieknek.

Ezúttal is felhívta a kerületben élők figyelmét, hogy munkaidőben él a Zöldszám, itt lehet segítséget kérni az önkormányzattól: 06-80-219-219.