HÍREK  2020. április 23.      933
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Mit kell tudni a gyermekfogászati ellátásról a veszélyhelyzetben?

A tudnivalókról Dr. Kakasi Csongor főorvos tájékoztatta lapunkat.

„A kispesti gyermekfogászati ellátás az új koronavírus (COVID-19) miatt kialakult járványügyi helyzetben csak az Ady Endre utcai rendelőben, a járvány terjedésének megakadályozása, a páciensek és a dolgozók egészségének védelme érdekében az ellátás fokozott körültekintéssel, higiéniai óvintézkedések betartása mellett történik.

- A sürgősségi ellátás (mint ahogy normál működési rendben a teljes gyermekfogászati ellátás is) ingyenes, TB által támogatott, a jogosultak részére

- Ezen időszak alatt hatóságilag csak sürgősségi eseteket láthatunk el, jelen helyzetben 5 orvos és 5 asszisztens látja el a sürgősségi feladatokat, délelőtti műszakban, a Kispesti Eü. Intézet vezetőségével közösen kialakított beosztási rend szerint. Kérjük pácienseinket, hogy személyesen csak indokolt esetben (pl. hirtelen fellépő fájdalom, fogból kiinduló gyulladás, duzzanat) keressék fel rendelőnket.

- Kérdés esetén, telefonon érdeklődjenek, és konzultáljanak munkatársainkkal!

- Javasoljuk, hogy a váróban történő tömeges várakozás elkerülése érdekében indulás előtt telefonáljanak, gyermekek csak egy kísérővel érkezzenek.

A gyermekfogászati ellátások során már eddig is oly sokat hangoztatott megelőzés most még jobban felértékelődik. A gyakori kézmosás mellett fordítsanak még több figyelmet a fogaik épségének megelőzésére, mint például édességek utáni fogmosás, a fogmosási idő betartása. Együttműködését köszönjük!”

 fogaszat-fogmosas-gyerek