HÍREK  2020. május 06.      957
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megkezdődött a paradicsompalánták osztása

Összesen mintegy másfélezer bolgár paradicsompalántát oszt szét az önkormányzat az óvodák, az intézmények, a közösségi kertek és a lakosság között idén is. A Vonás utcai Árnyas oviba és az Aranykatica Kertbe ma szállították ki a 90-90 palántát.

Megkezdődött a paradicsompalánták osztása
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Vinczek György alpolgármester elmondta lapunknak, hogy a több éves hagyomány célja népszerűsíteni a paradicsomtermesztést Kispesten, az óvodákban pedig különösen fontos, hogy a kisgyerekek közvetlenül is megtapasztalhatják, hogyan nőnek a kis palánták és hoznak olyan termést, amelyet a piacon látnak. Hozzátette, idén kísérleti jelleggel bolgár paprikapalántákat is osztanak az érdeklődőknek.

Tütünkov Hrisztov Jordántól, a Kispesti Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat elnökétől megtudtuk, a palántaosztás a kerületi és a nemzetiségi önkormányzat közös ötlete volt évekkel ezelőtt, a magok Smolyanból, a bolgártestvérvárosból érkeztek, és a Közpark Kft. nevelt palántákat belőlük. Évente mintegy 1500 palántát osztanak szét a közösségi kertek, az óvodák,az intézményeknek és a lakosság között.