HÍREK  2020. július 13.      793
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Elindult a Gyöngykagyló óvoda épületenergetikai korszerűsítése

Az óvoda átfogó felújításának második ütemében a napelemes rendszer kiépítése, a nyílászárók cseréje és a pót tetőszigetelés zajlik európai uniós támogatásból. Augusztus közepéig tart a munka.

Elindult a Gyöngykagyló óvoda épületenergetikai korszerűsítése
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Folyamatosan újultak meg az elmúl években az önkormányzati óvodák és bölcsődék, a tavalyi év legjelentősebb beruházása a Kispesti Gyöngykagyló Óvoda komplex korszerűsítése volt: több mint 200 millió forintot fordított az önkormányzat az épület külső és belső felújítására, épületgépészeti korszerűsítésére. Időközben európai uniós pályázaton több mint 50 millió forintot nyertünk az óvoda épületenergetikai korszerűsítésére is. A munka most elkezdődött, és terveink szerint augusztus közepéig befejeződik – tájékoztatta lapunkat Gajda Péter polgármester, aki Vinczek György alpolgármesterrel és Horváth Gyulával, a beruházást felügyelő Kispest Kft. ügyvezetőjével ma délelőtt járt az óvodában.

Horváth Gyulától megtudtuk, a projekt részeként most megtörténik a tavalyi felújításból kimaradt nyolc csoportszoba és a földszinti kiszolgálóhelyiségek nyílászáróinak cseréje korszerűbbre, valamint pótszigetelést kap a tető, újabb 10 cm-es réteg kerül a felső részére, illetve az épület udvar felé eső oldalán hőszigetelő falazatot építenek a nyílászárók alá. Az épület tetejére 2x60 darab napelem kerül, ezek a tervek szerint az épület teljes villamosenergia-felhasználását biztosítani tudják, az egész elektromos hálózatot lehet róluk működtetni.

Bánáti Tiborné óvodavezető elmondta, az óvoda mindennapjaiban nem hoz változást a nyolc csoportszobát érintő felújítás, most az emeleti csoportokat a földszinten helyezték el, amikor a földszintet újítják majd fel, mindegyik csoport felköltözik az emeletre. Így a gyerekeket nem érintik a munkálatok, biztonságban vannak.