HÍREK  2020. július 24.      920
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megújulnak az óvodák és bölcsődék udvari játékai

A Zrínyi utcai MESE-VÁR óvoda homokozóinak javításával megkezdődött a kispesti óvodák és bölcsődék udvari játékainak és játszószereinek felújítása, illetve cseréje.

Megújulnak az óvodák és bölcsődék udvari játékai
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Februárban valamennyi óvoda és bölcsőde udvari játékát és játszószerét ellenőriztettük, a szakértői vélemény szerint a 294-ből csupán 133 db eszköz megfelelt az előírásoknak, a többi javításra vagy cserére szorul. Márciusban a balesetveszélyes, elöregedett és már nem javítható 53 játszószert a VAMŰSZ elbontotta. Az intézményvezetőkkel egyeztetve 47 új eszközt vásároltunk, terveink szerint a legtöbb intézményben a nevelési év indulására, szeptemberre megtörténik a régiek felújítása vagy cseréje újakra, és így minden udvar biztonságos eszközökkel várhatja a gyerekeket – tájékoztatta lapunkat Gajda Péter polgármester, aki a Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) igazgatójával ma tekintette meg a munkálatokat a MESE-VÁR óvoda Zrínyi utcai részlegében.

Zubor Attila, a GESZ igazgatója elmondta, összességében mintegy 30 millió forintjába kerül az önkormányzatnak ez a program. A megrendelt új játékok összértéke 12,5 millió forint, várhatóan a következő 3-4 hétben a játékok zömét kiszállítják az óvodákba és bölcsődékbe, néhány azonban csak október elején érkezik. 108 eszközt javítanak, újítanak fel a VAMŰSZ és a Közpark dolgozói. A javítási, felújítási, telepítési munkák folyamatos szakértői ellenőrzés mellett folynak. A munkák befejezését követően, a használatba vételt megelőzően valamennyi eszköz minősítése is megtörténik.