HÍREK  2020. július 25.      1,679
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Összefogás a 194-es buszért

Közös levélben kéri Varga Attila, Kispest alpolgármestere és Petrovai László, a XVIII. kerület alpolgármestere a 194M járat megtartását az M3-as metró felújítása utáni időszakban is, valamint egy Templom téri megálló beiktatását.

194M

A levelet lakossági kérésre fogalmazták meg, és juttatták el közösen a Fővárosi Önkormányzat illetékes főpolgármester-helyetteséhez, Dr. Dorosz Dávidhoz – tájékoztatta lapunkat Varga Attila.

„A lakók elmondásai és tapasztalatai szerint a XVIII. kerületi Gloriett-, KISZ-, valamint Havanna-lakótelepek és az M3 metró között a legideálisabb – leggyorsabb, legkényelmesebb – kapcsolatot biztosítja ez a járat. A járat útvonalán a jelenlegi forgalmi viszonyok között is gyors, kiszámítható a menetidő, a meglévő megállókkal a legkevesebb a gyaloglás. A kispesti lakosság körében a járat beindítása óta jelentkező igény, a Templom téri megálló beiktatása, mivel a 42-es villamos rövid szakaszon, nagy követési távolsággal közlekedik. A plusz megálló beiktatása nem okozna jelentős változást a járat menetidejében, mivel a szállítási kapacitás is biztosított, nem jelentkezne zsúfoltság, így nem romlana a szolgáltatás minősége” – olvasható a közösen megfogalmazott levélben.