HÍREK  2020. augusztus 17.      758
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Bölcsődékben is folytatódik az intézményfelújítási program

Az Eszterlánc bölcsődében a külső homlokzatot szigetelték, a Wekerlei Tipegők Bölcsődében az elektromos hálózatot és a világítást korszerűsítették az önkormányzat intézményfelújítási programjának keretében, összesen csaknem 28 millió forintból.

Bölcsődékben is folytatódik az intézményfelújítási program
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Az elmúlt hetekben két kispesti bölcsődében végeztek jelentősebb munkálatokat a GESZ beruházásában, a VAMŰSZ lebonyolításában – tudtuk meg Gajda Pétertől. Kispest polgármestere Vinczek György alpolgármesterrel, Ikladiné dr. Petres Veronikával, a Humánszolgáltatási és Szociális Iroda vezetőjével és Brinza Istvánnéval, a Kispesti Egyesített Bölcsődék vezetőjével együtt járt az Eszterlánc bölcsődében, ahol Sárosiné Dálnoki Judit tagintézmény-vezető fogadta őket. A Csokonai utcai épületben mintegy 20 millió forintos beruházás keretében hőszigeteléssel látták el, vakolták és színezték a külső homlokzatot 615 négyzetméteren, valamint újakra cserélték az ablakpárkányokat és a bádogszegélyeket. Közel 8 millió forintból újult meg a Huba utcai Wekerlei Tipegők Bölcsőde elektromos hálózata és világítása: a munkálatok részét képezte szigetelt vezetékek, komplett világítási és telekommunikációs szerelvények, falikapcsolók, csatlakozóaljzatok, LED-lámpatestek, áramköri elosztók elhelyezése.

Brinza Istvánné lapunknak elmondta, hogy a kerület hat önkormányzati bölcsődéje 480 férőhelyet biztosít a Kispesten élő családok gyermekei részére, akikről csaknem 160 bölcsődei alkalmazott gondoskodik. A kerületi bölcsődékben nincs várólista, és a szülőknek csak az étkezésért kell fizetniük. A Kispesti Egyesített Bölcsődék vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a gyermekek bölcsődei felvételét továbbra is otthonról lehet kezdeményezni, a felvételi kérelmekkel kapcsolatban részletes tájékoztató a korábbi közleményben olvasható.