HÍREK  2020. október 30.      1,399
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Elkészült a szabadidőpark a wekerlei sporttelepen

Júliusban kezdődött a Zoltán utcai wekerlei sporttelep (Wekerlei Sport- és Szabadidőközpont) fejlesztése, 50 milliós beruházással ingyenesen használható közösségi teret alakított ki az önkormányzat.

Elkészült a szabadidőpark a wekerlei sporttelepen
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Még az előző polgármesteri programban ígértük a wekerleieknek és a környéken lakóknak, hogy a 3000 négyzetméteres területet átalakítjuk, felújítjuk, és egy ingyenesen használható közösségi teret alakítunk ki a Wekerlei Társaskörrel (WTE) közösen. Somogyi Lászlóné képviselő sokat dolgozott azon, hogy a környéken élők véleményét is be tudjuk építeni az elképzelésekbe. Így alakult ki az új közösségi szabadidőpark terve, amelynek megvalósítására közel 50 millió forintot fordítottunk, és amit minden kispesti ingyen használhat majd. Most fogunk egyeztetni a WTE-vel arról, milyen programokat tudunk idehozni, ki és hogyan üzemeltetni majd – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester.

Kertész Csaba sportért felelős alpolgármestertől megtudtuk, a 3000 négyzetméteren 21 férőhelyes parkolót, két gumiburkolatú tollaslabdapályát és pihenőteret alakítottak ki padokkal, valamint sakk- és pingpongasztalokat, kültéri felnőtt sporteszközöket helyeztek el. Megtörtént a füvesítés és a növénytelepítés is, novemberben kerül sor a konténeres fák ültetésére. Egy újabb olyan helyet tudtunk kialakítani a kispestiek és a wekerleiek számára, ahol jól érezhetik magukat – fogalmazott.