HÍREK  2020. november 30.      1,046
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kigyúltak az ünnepi fények Kispesten

November utolsó napján, András napon gyújtotta meg a város adventi koszorúján az első gyertyát Gajda Péter polgármester és Deák László, a Kispesti Evangélikus Gyülekezet lelkipásztora a Városház téren. Ezzel egy időben, az összetartozás reményében és az ünnepvárás köszöntésére kigyúltak Kispest ünnepi fényei is.

Kigyúltak az ünnepi fények Kispesten
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Sajnos a járványveszély miatt most elmaradt a sokak által oly nagyon várt lampionos felvonulás az Obsitos zenekarral és a Mikulásműsor a Központi Játszótéren. Ám a technika segítségével mégis elvihetjük az otthonokba az ünnepi fényeket. Kívánunk a körülményekhez képest békés ünnepeket minden kispestinek, és ne felejtsünk el segíteni mindazoknak, akik rászorulnak – mondta Gajda Péter polgármester az ünnepélyes pillanatokban a Városháza téren.

Deák László evangélikus lelkész arról beszélt, hogy a keresztény gyülekezetek ezekben a napokban elcsendesednek. A vírusjárvány most olyan lehetőséget nyújt nekünk, amelyet eddig nem tapasztaltunk, hiszen nem volt advent COVID-vírus alatt még sohasem. Használjuk ki, hogy a „COVID-alatti élet” bezártságát, az ebből adódó nyugalmát, legyünk minél többet a családdal, hiszen a vírus nélkül erre nem biztos, hogy szakítottunk elég időt, pedig korábban is megtehettük volna.

A hagyományoknak megfelelően díszvilágítást és ünnepi feliratot kapott a Templom tér, és fölállították a kerület fenyőfáját, valamint a Betlehemet is. A teret és az Ady Endre út menti fákat mintegy 5500 méter fényfüzérrel díszítették idén is a Közpark Kft. munkatársai. Kispest nagyobb közterein, a Kós téren, a Kossuth téren, az Atatürk parkban, a Városház téren csaknem 1700 méter fényfűzért, azaz közel 17 ezer LED-lámpát szereltek fel a szakemberek.