HÍREK  2020. december 07.      1,022
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tűzoltó Mikulás érkezett a gyerekekhez

Feldíszített tűzoltóautó vitte a Mikulást és a csomagokat a Nagysándor József utcai Családok Átmeneti Otthonában lakó gyerekeknek vasárnap. A Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség kezdeményezését ajándékcsomagokkal támogatta az önkormányzat.

Tűzoltó Mikulás érkezett a gyerekekhez
A képre kattintva galéria nyílik. (16 kép)

Dr. Bakos Gyula tű. ezredestől, a kirendeltség vezetőjétől megtudtuk, idén először ajánlották fel három kerületnek a lehetőséget, Kispest és a XVII. kerület élt vele. Összesen mintegy 50 csomagot osztottak ki az önkéntes és hivatásos tűzoltók a két kerület gyermek- és családvédelmi intézményeiben.

Vinczek György alpolgármester elmondta lapunknak, hogy Kispest nagyon jó viszonyt ápol a kerületi tűzoltókkal, így amikor azok társat kerestek a kezdeményezéshez, örömmel csatlakozott az önkormányzat, és a Családok Átmeneti Otthonában lakó 18 gyerekekre gondolt. A járvány ideje alatt a gyerekek nem nagyon tudnak közösségbe menni, ezért is fontos, hogy legyen ilyen élményük. Örülünk a kezdeményezésnek, így együtt mégiscsak örömet tudtunk okozni nekik – hangsúlyozta, hozzátéve, Kispesten a járványügyi szabályok betartásával a civilszervezetek, nemzetiségi önkormányzatok és az intézmények házakhoz mennek, ott adják át az ajándékokat a gyerekeknek.