Kispesti Szabó Ervin Könyvtár

Dobrova Zsuzsanna könyvtárvezető

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  

Nyitva tartás:
hétfő, szerda, péntek: 13-19
kedd, csütörtök: 9-15
szombat: 9-14

Akadálymentes, kerekesszékkel is megközelíthető!

Kedves kispestiek! Itt vagyunk Kispest központjában és szeretettel várunk mindenkit, aki szeret olvasni, van egy kis szabad ideje, nincs társasága, vagy ha van, nincs ahol találkozzanak. Várjuk a gyerekeket és fiatalokat is, hisz nálunk le lehet ülni egy jó beszélgetésre, vagy közös tanulásra, de akár játszani is lehet, hisz társasjátékaink Rátok várnak. Egy héten háromszor este 7 óráig vagyunk nyitva, és szombaton is délután kettőig.

Mit kínálunk?
Természetesen könyveket és folyóiratokat, de CD-k, DVD-k és hangoskönyvek is várják az érdeklődőket. 7 számítógép áll az internetezők rendelkezésére. Könyvtári KultúrCafénk már 5 éve minden hónap egy szombat délutánján képzőművészeti, zenei- és ismeretterjesztő programokkal várja az érdeklődőket. (A kávéház működését a kerületi Önkormányzat is támogatja.) S hogy milyen népszerű? Azt megtudhatják, ha eljönnek egy programjára. Lehetőségünk nyílt mini színházi előadások (Parti Nagy Lajos: Ibusár), irodalmi estek (Karinthy örök, Örkénységek) komolyzenei és jazz koncertek, zenei emlékestek (Piaf, Marlene Dietrich), kultúrtörténeti előadások (Humor története), nemzetiségi estek megrendezésére. Októberben – a Könyvtári Napok - egy héten keresztül szinte minden nap más-más érdekes, izgalmas programot kínálunk. A kerület iskoláiból és óvodáiból rendszeresen jönnek osztályok, csoportok ismerkedni könyvtárunkkal, különféle ismeretterjesztő és kézműves foglalkozásokra. Gyerekkönyvtárosunk az egyedi igényeknek megfelelően állítja össze a látogatások programját. Minden hét péntek délutánján 17-19 óráig – szeptembertől-májusig – Mesés kézműves foglalkozáson mesehallgatás után legkülönfélébb kézműves technikákkal ismerkedhetnek a gyerekek. Iskolásoknak szerveztük a Barangolás hazai tájakon és a Rendhagyó múlt vetélkedősorozatot.

Szolgáltatások:
könyv-, CD-, DVD- , hangoskönyv, és folyóirat-kölcsönzés, gyerekrészleg, számítógép- és internethasználat (beiratkozott olvasóknak 120Ft/óra, regisztráció esetén - nem kell beiratkozni - 240Ft/óra), nyomtatás, fénymásolás, olvasóterem

Használat:
Könyvtárunk helyben használatához ingyenes regisztráció, a dokumentumok kölcsönzéséhez térítési díjhoz kötött beiratkozás szükséges. A könyvtár használatára vonatkozó részletes szabályokat a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Használati Szabályzata tartalmazza, mely megtekinthető könyvtárunkban, illetve a www.fszek.hu honlapon.
WIFI - Internet-hozzáférés saját laptoppal – és wireless kártyával – rendelkező regisztrált és beiratkozott olvasóink részére az Üllői úti könyvtárban! A hálózathoz való csatlakozáshoz a könyvtáros ad jelszót, illetve tájékoztatást a könyvtár területén a hozzáférés lehetőségéről.

Térítési díj:
Regisztrált használóknak: 120 Ft/30 perc, beiratkozottak részére: 120 Ft/60 perc
A könyvtártól megvásárolt időkereten belül a szolgáltatás tetszőleges alkalommal vehető igénybe, az első alkalommal kapott jelszóval. A jelszó egyedi, elvesztése esetén azt pótolni nem tudjuk! Az igénybevétel alatt „felugró ablakban” ellenőrizhető az időkeret, ezért azt böngészőjében engedélyezni kell! A felhasználás másodperc alapú. A rendszer a be- és kilépés közötti időtartamot számolja.

Kérdéseivel bátran forduljon munkatársainkhoz! Várunk minden kispesti és környékbeli lakost! Ez az a hely, ahol jól fogja magát érezni!

www.fszek.hu 

© 2000-2014 Kispest.hu. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a GHR Productions készítette
Design: Szőts Márton