NEVELÉS – OKTATÁS   2022. augusztus 31.

Kiemelt Figyelmet Igénylő Gyermekeket Támogató referens

A Kiemelt Figyelmet Igénylő Gyermekeket Támogató referens feladatkör kialakítása azt a célt szolgálja, hogy a kispesti bölcsődékbe és óvodákba járó sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek az adott lehetőségeken belül a lehető leghatékonyabb ellátást és készségfejlesztést kapják, ami felkészíti őket a számukra megfelelő általános iskolára.

Matolcsi Zsuzsa
tel.: +36 30 297 3054
e-mail: matolcsi.zsuzsa@kispest.hu
Fogadóóra: SNI-s gyermeket nevelő szülők számára tanácsadás minden csütörtökön 9.00-12.00-ig telefonos vagy e-mailes egyeztetés alapján.

A referens
- figyelemmel kíséri az SNI gyermekek bölcsődei és óvodai eloszlását,
- követi az állapotukat, ellátásukat,
- támogatja az intézmények közötti kommunikációt,
- képzéseket ajánl.

A referens segíti, hogy
- az SNI gyermekek a számukra legmegfelelőbb csoportba járhassanak és
- ott az optimális szakmai ellátásban részesüljenek, valamint
- hogy a csoport vagy intézményváltás esetén a gyermekek szakmai átvezetése megtörténjen.

Felismerve, hogy a bölcsődei és óvodai dolgozók számára a szakmai problémáiknak és örömeiknek átbeszélése, szakmai kompetenciájuk fejlesztése fontos kapaszkodókat adhat a sikeres munkavégzéshez, a referens szupervíziót szervez az intézményi vezetőknek, kisgyermeknevelőknek, óvodapedagógusoknak, gyógypedagógusoknak, asszisztenseknek, pszichológusoknak.

A referens a szülők számára egyéni és csoportos tanácsadást biztosít a diagnózissal, a szakértői véleménnyel és a gyermek ellátásával, fejlesztésével, bölcsődei, óvodai, iskolai lehetőségeivel kapcsolatban.

Információs felület tart fenn (információs oldal, e-mail) a szülők, az érintett hozzátartozók tájékoztatása érdekében, valamint igény szerint szülőklubot szervez.

A referens megszervez egy óvoda-ismertető alkalmat az SNI gyermeket nevelő szülők számára.