CIVIL, EGYHÁZI ÉS NEMZETISÉGI HÍREK  2020. október 28.      1,010
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Pályán a Budapest Cowbells!

Hivatalosan is Kispest lesz a Budapest Cowbells amerikaifutball-csapat otthona - a következő öt évben már biztosan. A szerződés aláírása nagy lépés a sportcsapat történetében, és a hosszú távú céljainak elérésében.

A Budapest Cowbells az egyik legsikeresebb hazai amerikaifutball-csapat a bajnokságokban elért eredményei alapján. A klub pályahelyzete viszont sok ideig bizonytalan volt, ami nem segítette elő a csapat fejlődését. Végül sikerült stabilizálni a helyzetet, és a Cowbells Kispest Önkormányzatának együttműködésével a kerületbe tette át székhelyét. A sikeres közös munka eredményeként jöhetett létre a nemrég aláírt ötéves szerződés, amely értelmében a sportcsapat az edzéseit és mérkőzéseit a Tichy Lajos Sportcentrumban fogja tartani.

A Cowbells célja a sportág népszerűsítése a kerületben, elsősorban a fiatalabb korosztályt megszólítva, de korosztálytól függetlenül is várják az érdeklődőket, hiszen több csapattal is képviseltetik magukat a magyar bajnokságban. Az idei évben három játékostoborzót szerveztek, amelyeknek köszönhetően több,mint 50 újonc csatlakozott a sportcsapathoz. Ez és a pályahelyzet megoldódása nagymértékben hozzájárul a klub fejlődéséhez, és megfiatalodásához, így a kolomposok tovább építkezhetnek. A jövőben szeretnének a kispesti és környékbeli intézmények felé nyitni, és igazi családbarát eseményeket létrehozni a Sportcentrumban.

A csapat már gőzerővel készül a következő szezonra, folyamatosan azon dolgozva, hogy minél erősebb klubbá válhassanak. Akit pedig érdekel az amerikai futball világa, és szívesen szurkolna a kolomposoknak vagy csatlakozna hozzájuk, keresse fel bátran a Cowbells weboldalát vagy közösségimédia-oldalát.

Budapest Cowbells

budapest-cowbells