VELÜNK TÖRTÉNT...  2021. február 16.      1,061
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Biztonságos Internet Nap - Országos szinten elért sikerek a Puskás iskolában

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet Programja idén is megrendezte a 2021-es Biztonságosabb Internet Napot. Ehhez az eseményhez kapcsolódóan országos szintű versenyt is hirdettek, melyen a Kispesti Puskás Ferenc Általános iskola két tanulója is előkelő helyezést ért el.

batai-balint3b-01 batai-balint3b-02  

 

 

 

 

A verseny a biztonságos internetezés témaköréhez kapcsolódóan három különböző kategóriában hirdetett versenyzési lehetőséget általános és középiskolás tanulók számára. A tanulók a versenyre képregényekkel, saját internetes hősüket bemutató videóval, vagy mémekkel pályázhattak. A képregények fiktív vagy megtörtént eseteket mutathattak be, melyeknek szövegét és grafikáját is a gyerekeknek kell megírniuk, megtervezniük, megrajzolniuk. A rajzok készülhettek hagyományos vagy digitális technikával, fekete-fehérben vagy színesben. Az internet Hőse kategóriában a tanulóknak legóból vagy bármilyen más anyagból kellett megépíteni az internet Hősét, aki mindig segít nekik, ha elakadnak a világhálón. Az építési folyamatot time-lapse videóval (gyorsított videófelvétel) kellett megörökíteni, és az elkészült mozgóképet egy fogalmazással együtt lehetett a pályázatra beküldeni. A mémkészítő kategóriában szabadon választott témában lehetett vicces mémeket készíteni szabad kézzel vagy digitális technikával (mémgenerátorral is), fekete-fehérben vagy színesben.

hermann-edina01  hermann-edina02   

 

 

 

 

 

 

A beérkezett több száz pályaművet szakmai zsűri bírálta el. A verseny eredményhirdetésére 2021. február 9-én, a Biztonságosabb Internet Napon került sor. Az online konferencián és workshopon számos tanuló vett részt. Az eredmények két sikert is hoztak a Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskolának, hiszen Bátai Bálint 3.b osztályos tanuló képregénye 5. helyezést (felkészítő pedagógus: Czékmán Balázs), míg Hermann Edina 8.b osztályos tanuló (felkészítő pedagógus: Korbeli Csilla) alkotása 7. helyezést ért el. A verseny komolyságát megerősíti, hogy a tanulók az oklevél mellett komoly, fejenként 10000 Forintos pénzjutalomban is részesülnek. Az elért helyezéseken túl, bízunk abban is, hogy az ehhez hasonló megmérettetések nemcsak a versenyszellemet, hanem az internet biztonságosabb használatát, a tudatos online létet is pozitív irányba terelik.

Czékmán Balázs
Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskola