VELÜNK TÖRTÉNT...  2021. június 29.      803
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szabadidős tábort indított gyerekeknek a Szociális Centrum

Nagy sikerrel nyitotta meg a nyári vakációt a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum az általa gondozott gyermekek számára június 21-én. A kerületben dolgozó óvodai és iskolai szociális segítők a Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat által gondozott, a kerület óvodáiba járó és általános iskoláiban tanuló gyermekeket várják színes programokkal egy-egy héten keresztül.

Szabadidős tábort indított gyerekeknek a Szociális Centrum
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

A szabadidős tábor 3 hétig tart és minden héten 20-20 gyermeket fogad, így összesen 60 gyereknek nyújt kikapcsolódást és feltöltődést. Külön programot kínál az ovisoknak, az alsósoknak és a felsősöknek. A programok között szerepel akadályverseny, sorverseny, játszóház, közösségépítő játékok, kézműves foglalkozás, sportvetélkedő, csocsó, pingpong.

Az első hét már lement, és a gyerekek nagyon jól érezték magukat, a programok minden percét élvezték. Nagy sikernek könyvelték el a táborban dolgozó kollégák, hogy a gyerekek az egész napi elfoglaltág alatt nem hiányolták a wifi-kódot és nem lógtak a neten. A kis költségvetésből szervezett táborban a gyerekek a Kispesti Önkormányzat támogatásával eljutottak a Budakeszi Vadasparkba és a kerületi intézmények együttműködésének hála a Kispesti Uszodába is. A legjobban mégis az S.O.S. Mentőkutyás Egyesület programját élvezték, akik önkéntesen ajánlották fel látogatásukat, és a gyerekek legnagyobb örömére több kutyával is felvonultak, akikkel nem csak versenyezni tudtak, de elbújhattak elölük és a kutyusok megkeresték őket és jelezték a gazdájuknak.

A tábor három hete alatt intézményünk minden gyermeknek ebédet biztosít. A nagy sikerre való tekintettel az intézmény által gondozott gyermekek számára nem zárult le a programok sorozata és terveink szerint – ahogy eddig is – jövőre is folytatjuk a táborok megszervezését.

A táborok mellett intézményünkben rendszeres az ételosztás, természetesen a fokozott higiéniai szabályok betartásával.

Turi Lilla óvodai és iskolai szociális munkás