VELÜNK TÖRTÉNT...  2021. október 23.      551
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Drámai győzelem

Mérföldkőhöz érkezett egyesületünk teremröplabda-szakosztálya, életünk első NB/I-es mérkőzésén az első győzelmünket értük el! Nagyon büszkék vagyunk a lányokra, akik képviselték a kerületünket és egyesületünket!

Drámai győzelem
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Egyesületünk 30 éves története során, felnőtt női röplabdacsapatunk először szerepel az első osztályban. Hazai pályán (Szent Gellért Sportcsarnok) fogadtuk a debreceni DSZC-Eötvös alakulatát 2021. október 16-án, amelyen egy több mint 2 órás drámai mérkőzésen 3-2 arányban győzedelmeskedtünk. Így csapatunk már az első mérkőzésén megszerezte az első NB/I-es győzelmét!

Fej-fej mellett haladtak a csapatok az első szettben, igazán jelentős különbségre egy gárda sem tudott szert tenni. Hol a vendégek, hol a csapatunk vezetett pár ponttal. 20-20-nál nem tudtunk pár támadást befejezni, amit a debreceniek kihasználtak, így ők nyerték az első etapot. (0-1)

A második játékrészben sem változott a játék képe, jelentős különbségre egy csapat sem tudott ellépni a másiktól. A végjátékhoz érve megint elbizonytalanodtunk, ami megint a vendégek sikerét eredményezte. (0-2)

A harmadik szettet jól kezdtük, de a szett közepére már 4-5 pontos előnyben voltak a debreceniek. Elkezdtük a felzárkózást, végre bátrabban játszottunk, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a hajrához érve már mi vezettünk, amit nem is engedtünk ki a végéig. (1-2)

Remekül kezdtük a negyedik szettet, tetemes előnyt sikerült kiharcolnunk, amikor pár pontos rövidzárlat következett, így visszaengedtük ellenfelünket a játékba. De újból a mi perceink következtek, így lezártuk a negyedik játékrészt. (2-2)

Az utolsó szettet végig irányítottuk, pedig a 4. ponttól, liberó nélkül játszottunk, de mindenki hatalmasat küzdött és megnyertük a találkozót. (3-2)

Horváth Tamás sportigazgató
Kispest SE