VELÜNK TÖRTÉNT...  2021. december 21.      790
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Év végi segítség a közalapítványtól

A Kispesti Rászorultak Megsegítésére Közalapítvány decemberben 4 alkalommal ülésezett, összesen 42 kispestit/családot támogattunk közel 500 ezer összértékben, viszont anyagi tartalékaink mostanra elfogytak.

A kuratórium, amelynek tagjai önkéntesen, munka mellett szolgálják több mint 20 éve a rászoruló kispestieket, korábban átlagosan 600 ezer forint sorsáról döntött ülésenként. A kérelmezők legtöbbször gyógyszerköltségeik támogatásához kértek segítséget, de sokan szemüvegük kiváltásához, mások fogpótláshoz kaptak támogatást. Kiskeresetű vagy kisnyugdíjas, rokkantellátásban részesülő, egészségükben károsodott kispesti lakosoknak tudunk támogatást nyújtani. Egy főn átlagosan 10–20 ezer forintot kaphat, amely ugyan csepp a tengerben, de a kérelmezőknek óriási segítség.

Az elmúlt 2 évben a járvány miatt elmaradtak a szokásos jótékonysági estjeink, amelyek pluszbevételeket jelentettek, és ráirányították a figyelmet alapítványunk működésére. Egy-egy jótékonysági akció során civil adományozók is támogatták a munkánkat. Sajnálatos módon most előfordult, hogy 3 kérelmezőnek már nem tudtunk segíteni, mert ők nagyobb összegben kértek gyógyászati segédeszközökre pénzt.

Terveink közt szerepel, hogy személyre szabott gyűjtést kezdeményezünk majd, amikor az adományozó pontosan tudja, hogy kinek, és mire ajánlja fel pénzét. Ezen kívül nagyon számítunk a kispestiek adójának 1 százalékára, amelynek minden fillérét a kispestiekre fordítjuk. Bízunk abban is, hogy a kormányzati megszorítások ellenére az önkormányzattól jövőre már újra megkaphatjuk azt a támogatást, 4 millió forintot, amelyet korábban minden évben megkaptunk.

A közalapítványról bővebben

Számlaszám: OTP 11719001-20225614

Deákné Császár Gabriella kuratóriumi elnök 

kezek