VELÜNK TÖRTÉNT...  2022. július 19.      257
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szabadidős tábort szervezett a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum

Június 20-án nagy sikerrel nyitotta meg a nyári vakációt a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum az általa gondozott gyermekek számára.

Szabadidős tábort szervezett a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

A kerületben dolgozó óvodai és iskolai szociális segítők a Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat által gondozott, illetve a kerület általános iskoláiban tanuló gyermekeket várta színes programokkal egy-egy hétre, két turnust kialakítva.

A szabadidős tábor 2 hétig tartott és minden héten 15-15 gyermeket várt, így összesen 30 gyereknek nyújtott kikapcsolódást és feltöltődést.

A programok között szerepelt játszóház, közösségépítő játékok, kézműves foglalkozás, sportvetélkedő, csocsó, pingpong, lézerfegyver harc.

Az gyerekek nagyon jól érezték magukat, a programok minden percét élvezték, amit a mellékelt képek is bizonyítanak. Minden évben sikernek könyveljük el a táborban, hogy a gyerekek az egész napi elfoglaltág alatt nem hiányolták a wifi kódot és nem lógtak a neten.

A kis költségvetésből szervezett táborban a gyerekek eljutottak a Millenáris Park Álmok Álmodói kiállítására, a Szikla Kórházba és moziba is. A kerületi intézmények együttműködésének hála mind a két hétben strandolhattunk a Kispesti Uszodában is.

A tábor két hete alatt intézményünk minden gyermeknek reggeli nassolni valót és ebédet biztosított.

A nagy sikerre való tekintettel az intézmény által gondozott gyermekek számára nem zárult le a programok sorozata és terveink szerint, - ahogy eddig is- jövőre is folytatjuk a táborok megszervezését.

Turi Lilla óvodai és iskolai szociális munkás