VELÜNK TÖRTÉNT...  2015. április 27.      1,776
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Egy ritmusra - Legyünk együtt!

Verőfényes tavaszi időben színvonalas programnak adott otthont a kispesti Városház tér április 25-én, szombaton. Itt rendezték meg az „Egy ritmusra” című közösségi eseményt, amelyhez a kerület öt iskolája és több civil szervezet csatlakozott, és nagy érdeklődésre tartott számot a szülők és a lakosság körében.

Egy ritmusra - Legyünk együtt!
A képre kattintva galéria nyílik. (17 kép)

A KLIK egyik kiemelt célja, hogy az iskolák kilépjenek a szűk értelemben vett falak közül, és kiépüljön körülöttük egy nevelést-oktatást támogató partnerségi hálózat. Ezt segíti a TÁMOP-3.1.4.B-13/1-2013-0001 „Köznevelés az iskolában” projekt egyik modulja is. Ennek keretében a tavaszi időszakban országszerte több száz közösségi esemény megrendezésére kerül sor a diákok, a szülők és egyéb partnerek (önkormányzatok, civil és szakmai szervezetek) bevonásával. A rendezvények különböző, a társadalom számára fontos témák köré szerveződnek, mint például a csökkenő közösségi aktivitás, vagy a túlzott online-jelenlét. A közösségi programok középpontjában a közösségépítés és fejlesztés, annak pozitív személyiségformáló hatása áll. A mi tankerületünkben Pejov Réka, a Kispesti Bolyai János Általános Iskola és Ostrowskiné Papp Éva, a Kispesti Vass Lajos Általános Iskola pedagógusa kapott felkérést az esemény megszervezésére.

A kispesti program célja annak megmutatása volt, milyen tartalmas, érdekes lehetőségek várnak azokra, akik képesek kiszakadni az elektronikus világ bűvköréből és kicsit körülnézni a nagyvilágban. A „Legyünk együtt!” szlogennel meghirdetett, „Egy ritmusra” című április 25-ei rendezvényen a kerületi iskolák tanulói, tánc- és sport egyesületei, valamint civil szervezetek mutattak lehetőségeket a szabadidő értékes eltöltésére.

Fantasztikus, színvonalas produkciókat láthattak a szép számmal megjelent érdeklődők, miközben ki is próbálhattak többféle tevékenységet. A szombat délelőtt valódi közösségi esemény lett: játszó, rajzoló, kézilabdázó, kutyákat sétáltató gyerekek és felnőttek, mosolygó arcok, lelkes tapsolók töltötték meg a teret.

Szívmelengető élmény volt megtapasztalni a szervezés során a felkért szervezetek segítőkész, kedves hozzáállását, a rendezvényen pedig a vidámságot, a jó hangulatot. Köszönjük a támogatást és a részvételt valamennyi szereplőnek, felkészítőnek, önkéntesnek, támogatónak és látogatónak. Köszönjük, hogy ennyien töltötték velünk a szombat délelőttöt, reméljük, mindannyian úgy érezték, ahogy mi: „Együtt lenni jó!”

Résztvevő iskolák: Kispesti Ady Endre Általános Iskola, Kispesti Bolyai János Általános Iskola, Kispesti Deák Ferenc Gimnázium, Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola, Kispesti Vass Lajos Általános Iskola, valamint az iskolákhoz kötődő sport- és táncegyesületek

Támogatóink: Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata, MO Művelődési Ház

Közreműködő szervezetek: NEO Magyar Segítőkutya Egyesület, Kismaszat Állatmentő Egyesület, Élményfestők – Élményfal projekt, Kispesti Kézilabda Klub – Szivacskézilabda

Ostrowskiné Papp Éva pályázati koordinátor
Kispesti Vass Lajos Általános Iskola 

 

 

Egy ritmusra - Legyünk együtt!
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

A Városháza előtt felállított színpadon és környékén a kerületi iskolák tanulói példákat, alternatívákat mutattak arra, hogyan lehet tartalmas tevékenységekkel, testet-lelket építő, hasznos programokkal eltölteni a szabadidőt. A fellépéseket nagy tapssal jutalmazta a közönség.

A rendezvényt Vinczek György alpolgármester nyitotta meg, majd átadta a színpadot a szereplőknek, a meghívott vendégeknek és azoknak a tehetséges és bátor gyerekeknek, akik vállalkoztak arra, hogy megmutassák a tudásukat.

A rendezvényen megjelent a kispesti tankerület vezetője, Kudett Gyuláné és munkatársa, Horváth Andrea, továbbá a részvevő iskolák igazgatói, tanárai.

Szép példája volt ez az esemény az iskolák közötti összefogásnak, együttműködésnek. A lelkes szervezők, Ostrowskiné Papp Éva (Vass Lajos Általános Iskola) és Pejov Réka (Bolyai János Általános Iskola), már hetek óta szervezték és koordinálták az eseményeket.

Ezúton köszönik a résztvevőknek, az Ady, Bolyai, Erkel és Vass Lajos általános iskolák és a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium tanulóinak, felkészítő tanárainak, a megjelent civil szervezetek képviselőinek: NEO Magyar Segítőkutya Egyesület, Kismaszat Állatvédő Egyesület, Élményfestők - Élményfal, Szivacskézilabda és a Játéksarok működtetőinek, hogy jelenlétükkel emelték a közösségi esemény színvonalát, és mosolyt csaltak a gyerekek arcára: kikapcsolódást nyújtottak életkortól függetlenül mindenkinek.

A szervezők remélik, hogy a program elérte célját, és a fiatalokban sikerült felkelteni az érdeklődést és a vágyat, hogy igazi közösség tagjaiként zenéljenek, táncoljanak, sportoljanak, illetve bíznak abban, hogy ez a kezdeményezés majd hagyományt teremt.

Pejov Réka tanító, pályzati koordinátor
Kispesti Bolyai János Általános Iskola