VELÜNK TÖRTÉNT...  2016. április 22.      1,215
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Útban az arany felé…

A Kispest SE lány röplabdautánpótlás-csapata sikeréről számoltunk be korábban. Ami nem más volt, minthogy a Budapest Bajnokság gyerek korcsoportjának alapszakaszát második helyen zárták a lányok!

kispestse-lanyroplabda

„Szeptemberben még erről nem is álmodtunk, a kitűzött cél az volt, hogy a tavalyi 8. helyezésnél jobbat érjünk el, ehhez képest túlszárnyaltuk magunkat. A mini pályáról felkerült lányok, rendkívül hamar megszokták az új pályaméreteket, az új rendszereket, és már a következő év feladatait sajátították el és nagyon színvonalas játékot mutatnak, bár hozzá kell tennem, elég szélsőségesen, még! – mondta a csapat edzője, Szabóné Weisz Katalin.

Az alapszakasz után a hathetes „pihenőben” is tovább folytatták a felkészülést, keményen edzettek a lányok és nagyon várták a rájátszást. A formaidőzítés jól sikerült, hiszen az április 15-ei hazai meccsükön a Hercules ellen, egy igen kemény és izgalmas küzdelemben 3:2-re győzedelmeskedtek, amelyről a Hercules csapatából egy szülő így nyilatkozott: „A Kispest csapatával mindig nagyon jók a meccsek, a kispesti szülők remek ’stadionhangulatot’ varázsolnak körénk! Nagy küzdelemben, de sajnos alulmaradtunk.”

Majd egy pihenőnap után, 17-én, vasárnap az MTK csarnokában mérték össze tudásukat a kispesti lányok a budai legjobbakkal, az MTK-val. Itt végül 1:3 lett a végeredmény a kispesti együttes számára.

„Nagy örömmel tölt el a két győzelem, főleg, hogy egyik esetben sem tudtam felállni a teljes csapattal, voltak hiányzók, de megfelelő volt az egység, a csapatmunka, és ezért külön dicséret illeti a lányokat! Valamint jólesik a visszacsatolás, hogy jól taktikáztunk, okosan építettük fel a játékunkat. Kiemelve gondolok a liberó poszt bevezetésével, Kövesdy Jázmin személyében, aki egyébként egy „univerzális” játékosunk, de kiváló liberó válhat még belőle! – mondta Szabóné Weisz Katalin.

Már csak egy mérkőzés van vissza, hazai pályán (1192 Bp., Hungária út 36.) a Runkil-Vasas csapatát fogadja a Kispest SE, május 4-én, szerdán 16.30-kor. De a dobogó már biztos! Mindenkit várnak szeretettel, főleg a kispesti lakosokat, a Wekerlén élőket! Szükség van a bíztatásra, hajrá Kispest!

Kispest SE