VELÜNK TÖRTÉNT...  2016. június 29.      1,437
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

3D tech már a Deákban is!

A „high tech”menthetetlenül betört a Deák Gimnáziumba! Tavaly egy LEGO EV3 robot került a birtokunkba, most pedig már itt a 3D nyomtatás...

3D tech már a Deákban is!
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Ebben a tanévben ismét pályáztunk modern technikai eszközök beszerzésére, így az EMET „Út a Tudományhoz” program keretében sikerült ehhez pénzügyi támogatást nyernünk. Egy nagy értékű Craftbot Plus 3D nyomtatót vásároltunk, amelyet a pályázatban részt vevő tanulók kezelnek és működtetnek. Érdemes őket név szerint is megemlíteni: Borgátai Patrik, Siklós Vivien, Varga Kristóf végzős, valamint Antal Dániel és Erdős Csanád 11-es diákjaink.

A projekt keretében, annak részeként, indulnunk kellett más, hasonló témájú versenyen vagy pályázaton is. És – lássanak csodát – a másik pályázaton is nyertünk, mégpedig egy újabb 3D nyomtatót! Így aztán egyetlen tanév alatt iskolánk gazdagabb lett két darab 3D nyomtatóval, amelyek közül ez utóbbit ezúton is hálásan köszönjük a felajánló cégeknek: a FREE3DEE, a CRAFTUNIQUE és a LEOPOLY csapatának.

Terveink szerint a következő tanévtől a 3D nyomtatás beköltözik tanulóink életébe, kezdve azzal, hogy a jövendő 9.-es diákjaink a „csibetábor” lakóiként már az induláskor iskolai kitűzőt kapnak. Az idősebbeknek sem kell aggódniuk, mert sokféle új kísérleti eszköz, szemléltető tárgy gazdagítja majd tanóráikat, még az is megtörténhet, hogy gyakorlati felelésre kerül sor 3D nyomtatásból!

Szeretnénk, ha minél több diákunk (és tanárunk) ismerkedne meg ezzel a valóban 21. századi technológiával. A folyamatról, eredményeinkről – és, persze, termékeinkről is – rendszeresen küldünk majd beszámolókat.

Zombori Judit mentor 

ut a tudomanyhoz eemi eet