VELÜNK TÖRTÉNT...  2016. október 19.      901
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Röplabdáztak a középiskolások

Szokásos középiskolás röplabdatornánkat 2016. október 10. és 14. között bonyolítottuk le.

Röplabdáztak a középiskolások
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Az első napi fiúversenynek a Ganz iskola adott otthont: 4 csapat képviseltette magát, a Ganz, a Trefort, a Deák és a szomszédos kerületi Szent László csapata mérte össze tudását. A mérkőzéseket 2 nyert szettre játszották, 15 pontig. A verseny jó hangulatban telt, sérülés, rendbontás nem történt. A helyezettek érem díjazásban részesültek, valamint a már jól bevált gyümölcstálat is biztosítottuk a résztvevők számára.
Eredmény:
I. Szent László
II. Deák
III. Trefort
IV. Ganz

Október 12-én rendeztük a lányok versenyét a Károlyi gimnázium tornatermében. Hat iskola adta le a nevezését: Károlyi, Szent László, Deák, Bókay, Petrik és Raul. A nevezett csapatokat 2 csoportra osztottuk, és 2 szettet 15 pontig játszottak. Döntetlennél (1:1) a jobb pontarány döntött. A csoport harmadikak az 5-6. helyért, a csoport másodikak a 3-4. helyért, a csoport győztesek pedig a döntőben küzdöttek. A verseny kiváló hangulatban zajlott, rendbontás nem történt, viszont volt egy sérültünk, a Deák csapatából egy játékosnak kifordult a bokája egy rossz lépés következtében (tipikus röplabdás baleset). Rögtön értesítettük a szüleit, valamint elsősegélyben részesítettük (rögzítés, jegelés). Az orvosi diagnózis részleges szalagszakadást és ficamot állapított meg. A díjazás hasonló volt a fiúk versenyéhez. A Szent László iskolában oktató röplabdás testnevelő munkája ismét meglátszott az eredményen:
I. Szent László
II. Károlyi
III. Petrik
IV. Bókay
V. Deák
VI. Raul

A harmadik versenynap október 14-én, pénteken a vegyes kategóriával folytatódott. Ez a „buli” kategória mindig népszerű a diákok körében, most sem volt másként. Óriási hangulatban mérte össze erejét és tudását 8 csapat. Két 4-es csoport mérkőzései után a csoport elsőknek és másodikaknak keresztjáték következett, majd a győztesek játszották a döntőt, a vesztesek a 3. helyért küzdöttek. Ugyanez történt az alsóházban is. Bőven hoztunk gyümölcsöt (banánt, szőlőt) erre a versenynapra is, jutott mindenkinek. A helyezettek most is érem díjazásban részesültek.
Végeredmény:
I. Petrik
II. Kossuth
III. Szent László
IV. Bókay
V. Kispest SE
VI. Waldorf
VII: Deák
VIII. Raul

Mindhárom napon a mérkőzéseket hivatásos játékvezetők vezették. Végezetül szeretném megköszönni mindhárom intézmény vezetőjének, hogy biztosították a termeket. Úgy gondolom, hogy a diákoknak ismét sikerült maradandó sportélményt adnunk, és hát mi más lehetne a legfőbb cél...

Kerekes Balázs sportszervező, Humánszolgáltatási Iroda