VELÜNK TÖRTÉNT...  2017. március 08.      1,081
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Textil workshop és tengernyi virág

Tengernyi virág címmel Varga Ágnes Mónika akvarell kiállítása és Ignácz Tímea ékszereiből összeállított gyűjteménye nyílt meg a Wekerlei Kultúrházban március 4-én, szombaton. A megnyitó mellett textilékszer-készítő workshopokat is rendeztek.

Textil workshop és tengernyi virág
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

Nőnap, tavaszvárás, finom színek és formák, nagy alkotói kedv – ez jellemezte a Wekerlei Kultúrház hangulatát március első napjaiban. A március 4-én, szombatra meghirdetett textilékszer-készítő műhely mindkét csoportjára hamar beteltek a helyek. A vállalkozó szellemű hölgyek fantasztikus kiegészítőket, ékszereket készíthettek pólóanyagból. A tanfolyam vezetője, Ignácz Tímea „Timinka” hosszú évek óta készíti pamuttárgyait, melyek köré már komoly brand épült. Az élénk és pasztellszínű, speciális pamutpóló anyagból készült tárgyak között a táskától és tároló kosárkáktól a nyakláncig sokféle termék megtalálható. Timinka több órás workshop keretében adta át tudását az érdeklődő hölgyeknek, akik saját készítésű szebbnél szebb nyaklánccal, karkötővel tértek haza. A kultúrház vitrinjeiben április elejéig lehet megtekinteni Ignácz Tímea tárgyait.

Míg a vitrineket színes pamuttárgyak töltik meg, addig a falakat finom vonalú akvarell festmények tárlata díszíti. Varga Ágnes Mónika rajztanár sokáig Waldorf iskolákban oktatott, jelenleg a sajókazai Dr. Ámbédkar Iskola hátrányos helyzetű gyermekeket oktató intézmény rajztanára. Pedagógusként évtizedek óta tanítja diákjait festeni, rajzolni, és töretlen szeretettel mesél nekik a reneszánsz nagymesterek életéről és alkotásairól. Varga Ágnes munkáiból a természet szépsége, az ember és a természet harmóniája árad. Akvarell képeiből álló kiállításán a tengerparti képek mellett gyógynövények, erdők, mezők és kertek virágait ábrázoló festmények is szerepelnek.

A szombaton megnyílt kiállításon számos volt és jelenlegi tanítvány is megjelent. A kiállításmegnyitón Kovács Dóra (fuvola) működött közre.

A tárlat április 3-ig tekinthető meg díjtalanul a Wekerelei Kultúrház nyitva tartási idejében.

Vekerlei Kultúrház