VELÜNK TÖRTÉNT...  2017. május 02.      1,056
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Bolyai nyerte a Tichy Kupát

Hetedszer rendezte meg a kerületi és dél-pesti iskoláknak kiírt Tichy Kupát a Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület április 28-án a Bozsik stadion egyik füves pályáján. Ebben az évben a szervezési feladatokon kívül az időjárás okozott fejtörést, de szerencsére végül a gyerekek nem áztak el.

A Bolyai nyerte a Tichy Kupát
A képre kattintva galéria nyílik. (24 kép)

Az idei Tichy Kupán nyolc iskola – 5 kispesti, 2 pestszentimrei és 1 pesterzsébeti – vett részt, 10-11 éves gyerekekből álló csapatokkal:
1. csoport: Kós Károly iskola, Pesterzsébeti Hajós Alfréd iskola, Karácsony Sándor református iskola, pestszentimrei Kastélydombi iskola,
2. csoport: Bolyai János iskola, Gábor Áron iskola, Reménység katolikus iskola, pestszentimrei Ady Endre iskola

Az egyes csoportot a tavalyi kupagyőztes wekerlei Kós iskola nyerte meg, míg a másodikat a Bolyai, így megismétlődött a 2016-os döntő, és a Bolyainak sikerült a reváns, 2-1-es győzelmükkel idén ők nyerték meg a Tichy Kupát. Ismét a kastélydombi általános iskola lett a bronzérmes, a helyosztón 1-0-ra győztek a Reménység ellen.

A Kastélydombi iskolából Dénes Dániel lett a gólkirály. Legjobb kapusnak a bolyais Szendrei Ákost választották, aki a döntőben háromnegyed pályáról még gólt is szerzett.

A kupa a legrangosabb iskolai futballeseménnyé nőtte ki magát a kerületben, a résztvevő gyerekek egyesületünktől és a támogatóinktól számos ajándékot kaptak. Külön emelte a torna színvonalát, hogy idén a Budapest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway is vezetett a gyerekeknek két mérkőzést.

A díjak átadására szombaton a Bp. Honvéd-Gyirmót mérkőzés szünetében került sor. Sajnos Tichy Lajos özvegye betegsége miatt nem tudott részt venni az ünnepségen, helyette Nagy Antal a Honvéd négyszeres bajnoka adta át a győzteseknek az érmeket és a serleget. Az ezüstérmeket Gajda Péter, Kispest polgármestere, a bronzérmeket Koncsik Tibor, a KLTE elnöke adta át a gyerekeknek.

Ezúton szeretnénk megköszönni a kupa megrendezéséhez nyújtott támogatást a Honvédnak, a Kispesti Önkormányzatnak és a CBA Remíznek. És természetesen nagy-nagy köszönet jár minden egyesületi tagnak, aki részt vett a szervezésben, lebonyolításban!

Film a kupáról  

KLTE