VELÜNK TÖRTÉNT...  2017. május 26.      1,122
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szebb, jobb, biztonságosabb

Nagy volt a nyüzsgés a Kispesti Árnyas Óvoda Corvin krt.-i tagóvodájának udvarán 2017. május 9-én.

Szebb, jobb, biztonságosabb
A képre kattintva galéria nyílik. (29 kép)

Az EURONET Sevice dolgozói és a programot számukra megszervező Actív Tréning Magyarország Kft. munkatársai érkeztek hozzánk. Az EURONET Service pályázatot írt ki. A célja, hogy a nyertes intézményben, csapatépítő tréning alkalmával karitatív munkát végezzenek. A mi esetünkben az udvarunk teljes felújítását vállalták.

A napot az Aktív Tréning és az óvoda vezetőjének köszöntője nyitotta meg, majd elkezdődött a munka. A csapat a nálunk töltött nyolc óra alatt felújította az óvoda kertjében található összes játékot és eszközt. Új hintákat és árnyékolót szereltek fel, megemelték a homokozók oldalfalát, megerősítették a hintaállványokat, csiszoltak, festettek padokat, fajátékokat, kerítést. Ágyásszegélyt pótoltak, a terasz és az udvari faház korhadt elemeit kicserélték, majd lefestették ezeket, valamint kialakították a gyermekek számára a mezítlábas ösvényt.

Egész nap égett a kezük alatt a munka, amelynek nagyobb hozzáértést kívánó részeiben szakemberek (épületasztalosok) is segítettek. Az Aktív Tréning munkatársai kiváló tervező, szervező, előkészítő munkája sem volt könnyű, hiszen 60-70 felnőtt tevékenységét kellet koordinálniuk. Ők segítettek, hogy minden karitatív munkát vállaló a saját maga általa választott tevékenységben, a feladat megkívánta logika szerinti vegyen részt a munkafolyamatban.

A hangulat kiváló volt, a munka gyorsan és szakszerűen folyt. Néhány rövid zápor megállásra kényszerítette a felújítást végzőket, de sem a lendületet, sem a munkakedvet nem befolyásolta

Az eredményes nap végén óvodásaink néhány perces műsorral köszönték meg a teljesen felújított, biztonságosabbá tett gyönyörű udvart. Kedves előadásukkal néhány fáradt dolgozó szemébe könnyet csaltak.

Az intézményvezető köszönő beszédében méltatta a cég vezetőinek és munkatársainak szemléletmódját, nagyvonalúságát. Háláját fejezte ki kollégái, az idejáró gyermekek és szüleik nevében azért a sok energiáért, időért és anyagi támogatásért, amit a felújításra fordítottak a résztvevők.

Másnap a gyermekek boldogan vették bírtokba a színesebbé, szebbé, biztonságosabbá tett játszóudvart.

Kovács Csabáné Gabi óvodapedagógus, intézményvezető-helyettes