VELÜNK TÖRTÉNT...  2017. július 17.      1,166
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Állati jó napok

„Állati jó napok” voltak a Gyermekzsivaj Alapítvány szervezésében a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum udvarán.

 

Állati jó napok
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Kegyes volt az időjárás hozzánk a múlt héten: napsütéses, kellemes időben tarthattuk a családi napokat 2017. július 10-14. között. A Táncsics utca 7. udvara gyermekek kacagásától, kutyák vidám csaholásától, énekléstől, dobolástól volt hangos. A tervezett programok kapcsolódtak az állatokhoz: lovas tánc tanítása, állatos dalok a koncerten, a cirkusszal kapcsolatos programoknak és a kézműves alkotásoknak is volt köze az állatvilághoz.

A játszóházba járó családok és a családsegítő szolgálat által gondozott gyerekek színes programokon vehettek részt: afrikai hangszereken dobolni tanulhattak, zsonglőrködhettek, country táncot járhattak, koncerten vehettek részt. Minden nap tízóraival vártuk a gyerekeket, szülőket, nagyszülőket. Délelőttönként kézműves foglalkozásokat is tartottunk, de népszerű volt a trambulin és a homokozó is. Szerdán terápiás kutyák látogattak el hozzánk. A zene és a tánc szintén minden nap fontos szerepet kapott.

Pénteken 45 fővel látogatást tehettünk a Fővárosi Állatkertben: sok gyermek most látta először a fantasztikusan gondozott, rengeteg állatot és növényt bemutató intézményt.

A visszajelzések alapján a családok tartalmasnak ítélték meg a programokat, nagyszerű élményekkel gazdagodtak. A családi napok anyagi támogatását a XIX. kerületi Önkormányzat civil pályázatán nyertük: köszönet érte a Kispesti Önkormányzatnak!

Turbéky Rita, Gyermekzsivaj Alapítvány elnök
Deákné Császár Gabriella, Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum pályázati referens