VELÜNK TÖRTÉNT...  2017. október 17.      1,234
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Idősek kirándulása Zsámbékra és Etyekre

Hagyományőrző programként az Idősek Hónapja keretében 2017. október 11-én került sor az idősek kirándulására. A programon a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat Idősek Klubjaiból 46-an vettek részt, akiket hat munkatárs is elkísért. A csoport úti célja a Pest megyei Zsámbék, illetve a Fejér megyei Etyek volt.

skkgsz-kirandulas20171011 

A busz a Kispesti Halásztanya melletti parkolóból indult el reggel, ahol Vinczek György alpolgármester úr személyesen kívánt kellemes időtöltést, jó utat és élményekben gazdag kirándulást. Az utasoknak még lehetőségük volt felszállni a buszra a Zöld Diófa Idősek Klubjánál, valamint a Wekerlei Idősek Klubjánál is.

Az autóbusz tíz órakor érkezett meg Zsámbékra. Legelőször a Romtemplomot, majd a Szent Vendel-házat, és az ország egyetlen Lámpamúzeumát tekinthették meg az ellátottak. A tárlatvezető Halák Péter úr volt, aki röviden mesélt Zsámbék város történetéről is. Klubtagjaink az idegenvezetővel kialakult interaktív kapcsolatnak nagyon örültek.

skkgsz-kirandulas20171011-02

Az időjárás kedvezett a szabadtéri programoknak. Az idősek kellemes őszi napsütésben tekinthették meg a nevezetességeket, melyeket figyelemre méltónak és érdekesnek tartottak. Örömmel vették a Ziegler Mintabolt meglátogatását is. Délben a Gabriele Étteremben finom ételeket szolgáltak fel a kirándulóknak.

Egy rövid pihenőt követően a társaság tovább utazott Etyekre, ahol meglátogattak egy borospincét. A borkóstolót követően délután három órakor indultak vissza Budapestre.

A hagyományőrző kirándulás az idősek véleménye szerint jól szervezett és színvonalas program volt. Mind a látnivalók és mind a borkóstoló maradandó élményt nyújtott. Élményekkel gazdagodva tértek haza, és nagyon várják a jövő évi programot.

Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat