VELÜNK TÖRTÉNT...  2017. november 15.      1,358
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Drámapedagógia a Vass Iskolában

Tavasszal hozta létre bázisintézményi hálózatát az Oktatási Hivatal, melynek célja volt, hogy a Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ illetékességi területén működő köznevelési intézmények pedagógiai eredményességét növelje, méghozzá olyan intézmények bevonásával, amelyek működő jó gyakorlatokkal, módszertani modellekkel rendelkeznek, és ezeket készek megosztani más intézményekkel is.

Drámapedagógia a Vass Iskolában
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Iskolánk áprilisban vehette át a kitüntető címet és kezdte meg bázisintézményi működését. Bázisintézményi tevékenységünk egyik eseményeként, a BP POK felkérésére rendeztük meg szakmai délelőttünket a drámapedagógiai elemek alsó tagozaton való alkalmazásáról.

A nap során Mayer Virág tanító bemutató foglalkozását nézhették meg az érdeklődő pedagógusok, majd interaktív tréningen vettek részt Váradiné Szép Emese szaktanácsadó irányításával.

Az egyre gyorsuló, és éppen ezért egyre rohamosabb ütemben változó társadalmi környezetben valamennyi pedagógus folyamatosan szembesül azzal, hogy a korábban megszokott módszerek már nem elegendőek a napi pedagógiai gyakorlatban. A mai pedagógus számára elengedhetetlen a folyamatos változás, az új pedagógiai technikák megismerése, alkalmazása, alkalmazkodva az „új kor” gyermekeihez. Ehhez kínált segítséget szakmai délelőttünk, melyet bemutató foglalkozásból, műhelymunkából és konzultációból építettünk fel.

A konzultáció során kapott visszajelzések alapján biztonsággal állíthatjuk, hogy a résztvevő kollégák nemcsak jól érezték magukat a délelőtt folyamán, de hasznosítható, továbbvihető tudást, inspirációt is kaptak további munkájukhoz. 

Ostrowskiné Papp Éva bázisintézményi koordinátor