VELÜNK TÖRTÉNT...  2017. november 21.      1,041
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Élménypedagógiáról pedagógusoknak

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ szakmai koordinálásával került megrendezésre az Őszi Pedagógiai Napok programsorozata, mely Budapest és Pest megye pedagógusainak kínált változatos szakmai eseményeket. A Pedagógiai Napok fókuszpontjában a bázisintézmények bemutatkozása, valamint a módszertani innovációk, az eredményes tanulást támogató módszertani modellek álltak.

 

Élménypedagógiáról pedagógusoknak
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Iskolánk, a Kispesti Vass Lajos Általános Iskola, az Oktatási Hivatal Bázisintézményeként rendezte meg „Élménypedagógiai elemek a napi pedagógiai gyakorlatban” című szakmai napját. Az eseményen, melyen 69 érdeklődő pedagógus vett részt, először Ertelné Csák Judit intézményvezető mutatta be intézményünket, ismertette pedagógiai hitvallásunkat, az iskolában folyó nevelő-oktató munka megújulási folyamatát.

Siposné Kaszonyi Andrea intézményvezető-helyettes prezentációja az élménypedagógiai elemek napi pedagógiai gyakorlatba való beépítését segítette az élménypedagógia alapvető ismérveinek, valamint a mindennapi nevelő-oktató munkánk során tapasztaltak felidézésével.

Doroszi Renáta humán munkaközösség-vezető előadásában az élménypedagógiai elemek ünnepi megemlékezéseknél való alkalmazási lehetőségeire ajánlott nálunk már bevált, sikerrel megvalósított ötleteket.

A délelőtt második felében bemutató foglakozásokat tekinthettek meg a résztvevők, melyeken Vargáné Vankó Katalin tanító-drámapedagógus vezetésével a 3.b, a 4.c és a 7.b tanulói a mindennapokba is beépíthető drámastratégiákat, drámatechnikákat mutattak meg.

Köszönjük minden előadónknak és vendégünknek ezt az inspiratív, gyümölcsöző szakmai programot.

Ostrowskiné Papp Éva bázisintézményi koordinátor