VELÜNK TÖRTÉNT...  2018. július 09.      919
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A kispesti nordicosok nem félnek a kihívásoktól

A Kispesti N W Senior Klub gyaloglói júniusban is folytatták a túrákat.

A kispesti nordicosok nem félnek a kihívásoktól
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

A kőbányai Újhegyi tóhoz indultunk 5-én. A tóval szemben felfedeztük a sportligetet is. Mint kiderült, a tó és a liget egy magasságban van a Gellért-heggyel. Bemelegítés után végig árnyékos helyen indult a csoport. A ligetben találkoztunk egy másik nordicos csoporttal és üdvözöltük egymást. Hazafelé lementünk a tóhoz, ahol nagyon sok kacsacsaládot láttunk. A stégeken horgásztak. Tanúi voltunk egy szép nagy ponty kifogásának, nagy élmény volt. Ez a nap is gazdag élményekkel zárult le.

Tombol a nyár, ám ez nem zavarja csoportunkat, 19-én két új tagot is üdvözöltünk körünkben. Beavattuk őket a botok helyes használatába. Így jó hangulatban a népligeti fák árnyékában 3,5km-t tettünk meg. Sokan arról is beszámoltak, hogy amióta túráznak jobb a közérzetük, ízületeik is kevésbé fájnak és örömmel jelentkeztek a következő túrára is.

A Péterhalmi erdőben kezdtük a túrát 26-án. Sajnos nem sok időt töltöttünk ott, ugyanis menekültünk a szúnyogok elöl, amik még ruhán keresztül is csíptek. Így rekordgyorsasággal tettük meg a kijelölt útvonalat.

Korán keltünk 30-án, hogy 10 órára eljuthassunk Tihanyba. Ott csatlakoztunk a VIII. Országos Levendula Nordic Walking találkozóhoz és túrához, ahol Galambos László, a túra vezetője már várt ránk. A többi részvevővel együtt zenére melegítettünk be. Elindultunk a Belső-tó felé, ami a falu közelében található. Ez a tó egy aktív vulkántevékenység eredménye. Most horgászparadicsom. A háttérben a tihanyi templomot, a levendulást és a csúcshegyet csodáltuk meg. Tovább haladtunk a tihanyi öreg levendulás mezőhöz, amely a Tihanyi-félszigeten elterülő, Magyarország első ipari célú nagy levendulaültetvény-telepítése. Nem volt könnyű ez a túra. Elég meredek helyeken mentünk, volt, akinek fájt a lába, de tartották velünk a lépést. Összesen 8 km-t tettünk meg a friss levegőn, mozgásban. Fáradtan, de boldogan értünk le a völgybe, ahol a túravezető megdicsérte a kispesti nordicosokat, és kis ajándékkal kedveskedett nekünk.

Spiegel Eszter