VELÜNK TÖRTÉNT...  2018. augusztus 07.      1,376
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Módszertani megújulás a Deák gimnáziumban

Sikeres projektet zártak a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium tanárai.

Módszertani megújulás a Deák gimnáziumban
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

A „Tárt kapuk avagy a módszertani megújulás iránti fogékonyság növelése” című, az Erasmus+ keretén belül megvalósított uniós pályázat segítségével tíz tanár (a tanári kar negyede) vett részt 11 nemzetközi továbbképzésen: az intézmény igazgatója, két helyettese, angol, német, informatika, biológia, fizika, magyar és matematika szakos tanárok. Ez teremtette meg annak a lehetőségét, hogy minél több tantárgy bevonásával új utakat teremtsen a gimnázium a tanításban, nemzetközi szemléletet alakítson ki és fejlessze a tanárok nyelvtudását. A továbbképzések Norvégiában, Németországban, Angliában, Olaszországban, Portugáliában, Finnországban és Spanyolországban zajlottak. A gimnázium pedagógusai más országok tanáraival együtt tanultak a kurzusokon, ezáltal lehetőségük volt sokoldalú szakmai ismeretségek kötésére. A résztvevők és az intézmény azon céljai, hogy a megszerzett tudást hatékonyan kamatoztassák osztálytermi munkájuk során, megújuljanak módszertanilag, frissen szerzett tudásukat széles körben átadják, megvalósultak.

A következő tanévek megmutatják, hogy a megszerzett és fejlesztett tudás, az ennek nyomán megvalósuló nemzetközi projektek hozzájárulnak ahhoz, hogy a gimnázium diákjai toleráns, európai értékrenddel bíró, az európai mobilitásban rejlő lehetőségeket kihasználni képes, de magyarságukat megőrző, tehetséges, motivált polgárokká válnak.

Workshopok, bemutató órák, előadások keretében, szakmai konferenciákon, műhelyfoglalkozásokon, nyílt napokon osztották meg frissen szerzett tudásukat a gimnázium tanárai az érdeklődő kerületi, tankerületi és fővárosi kollegáknak.

Kispesti Deák Ferenc Gimnázium