VELÜNK TÖRTÉNT...  2018. augusztus 29.      998
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A nagy hőség ellenére sem maradtak el a túrák

A Kispesti NW Senior Klub tagjai augusztusban is folytatták a heti túrákat. Ez a hónap a hőség jegyében telt el, de nem riasztotta el a mozgás örömétől a csapatot.

A nagy hőség ellenére sem maradtak el a túrák
A képre kattintva galéria nyílik. (3 kép)

Egy egész napos túránk a Normafához vezetett, amely a főváros legismertebb kiránduló és a sportolásra is alkalmas helye. Meglepetésünkre erre a túrára többen is jelentkeztek.

A Normafánál gyönyörű kilátás tárult a szemünk elé, Buda és Pest panorámája. Még nem volt meleg, kis szellő is fújdogált, így jó kedvvel, tele energiával vágtunk neki az erdőnek. A cél az Erzsébet-kilátó volt. A kék színű turistajelzéseket követve indultunk a János-hegy csúcsára ahol 23,5m magason található az Erzsébet-kilátó.A kilátó lépcsőit(120) leküzdve gyönyörködtünk a főváros és a Budai-hegyek szépségében. A csapat többnyire 70 éven felüliekből áll. A jókedv végig kísérte 7 km-es utunkat. Szép volt! Pihenés közben egy kis jutalommal kényeztettük magunkat. Ki lángost ki palacsintát kapott. 

Az erdő, a kristály tiszta levegő, a jókedv, a mozgás öröme, a gyönyörű látnivalók megtették jótékony hatásait. Egy kicsit fáradtan,de boldogan indultunk haza

Nem hagytuk ki a népligeti túrákat sem, ahol a kihelyezett felnőtt sporteszközöket is kipróbáltuk. Továbbá Kőbányán felfedeztük az Ó-hegyparkot, ahol szintén nagyon jól éreztük magunkat. Ezek a séták általában 3-3,5km-esek.

Gregorits Tibor
túravezető