VELÜNK TÖRTÉNT...  2018. november 13.      550
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megnéztük a Bory-várat

A székesfehérvári Bory-várba szervezett kirándulást a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum november 7-én. Elsősorban a kevés jövedelemmel, nyugdíjjal rendelkező, vagy fogyatékos gyermeküket nevelő szülők kaptak meghívást. Számukra a hasonló kirándulás anyagi vonzatai jelentenek problémát, és sokat jelent ez a néhány órás kikapcsolódás is. Az önkormányzat különbusz biztosításával, aprósüteménnyel, üdítővel járult hozzá az utazáshoz.

Megnéztük a Bory-várat
A képre kattintva galéria nyílik. (3 kép)

A Bory Jenő által épített vár mindenkit lenyűgözött, mely valóban egy építészeti formákat és méreteket öltő szobrászati műalkotás. A szobrászművész/építész saját tervei és fantáziája alapján 40 éven át építette a várat, a művészi álmait, a hitvesi szeretetet előtérbe helyezve.

 A nap nagyon kellemesen telt, a 20 fős kis csapat élményekkel feltöltődve tért haza a kirándulásról. Visszafelé Sukoróban töltöttünk el néhány napfényes órát. Az intézmény vezetője, Víghné Vincze Erzsébet látta vendégül a lelkes társaságot egy bográcsban készült paprikás krumplira.

A résztvevők hálásak a lehetőségért, hogy a kerületi önkormányzat segített a program megvalósulásában, ez nagy élményt jelentett mindenkinek.

Mester Gyöngyi és Deákné Császár Gabriella szervezők