VELÜNK TÖRTÉNT...  2018. november 21.      1,705
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Két kontinensen is a legjobbak a kispesti karatésok

A kispesti Tameshiwari Dojo versenyzői nyugodtan kijelenthetik, hogy a 2018-as év az egyik legsikeresebb volt az idén 30 éves klub történetében, pedig a felkészülésük korántsem volt zökkenőmentes.

Két kontinensen is a legjobbak a kispesti karatésok
A képre kattintva galéria nyílik. (3 kép)

Az IKO Kyokushinkai, a világ egyik legnagyobb karate szervezetének nemzetközi versenynaptára idén is az évente megrendezett, súlycsoportos Európa-bajnoksággal indult, ezúttal Várnában, május 19-20-ig. Ezen a kontinensviadalon Schaffer Balázs formagyakorlatban a 6. helyen zárt, ami jó előjel volt a júniusi Nyílt Amerikai Bajnokság előtt.

De a New York-i versenyt megelőző felkészülés közben olyan súlyos vállsérülést szenvedett, hogy végül az All American Open-re csak a Tameshiwari Dojo másik versenyzője, Laczkó Sándor utazott ki, aki azonban gyönyörű versenyzéssel az aranyérmet szerezte meg a férfiak között (és elsőként lett Amerika Bajnoka a hazai karatésok közül)

Október végén a Szlovák Bajnokságon sem tudta senki megelőzni a kispesti mestert, aki egy újabb aranyéremmel gazdagodott.

Az év utolsó versenyét, a súlycsoport nélküli Európa-bajnokságot idén Moldávia fővárosában, Kisinyovban rendezték meg, november 17. és 18. között, ahol már ismét mindkét kispesti versenyző tatamira lépett. Schaffer Balázs a hosszú kényszerpihenő ellenére a döntőbe került és végül a 4. helyen zárt, míg Laczkó Sándor itt sem talált legyőzőre, így hosszú idő után ismét magyar Európa-bajnoka van a kyokushin karaténak.

A bajnoki cím egyébként nem ismeretlen a Tameshiwari Dojoban, hiszen a klubot az a Sensei Kalocsay Ferenc vezeti, akinek a második magyar aranyérmet köszönhetjük férfi formagyakorlatban, és akit Gajda Péter polgármester 2013-ban „Kispest Sportjáért” díjjal is kitüntetett.

Tameshiwari Dojo