VELÜNK TÖRTÉNT...  2018. december 05.      769
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A fogyatékos emberek és az önkéntesek világnapjait ünnepeltük

A fogyatékos emberek és az önkéntesek világnapjait ünnepelte a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat.

A fogyatékos emberek és az önkéntesek világnapjait ünnepeltük
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

A fogyatékos emberek világnapja alkalmából megrendezett ünnepségen, december 4-én, közel 70 fő (ellátott, hozzátartozó, vendég fellépő) vett részt. Elsőként az Őszirózsa Idősek Klubjának ellátottja, Winkler Mihályné saját versét adta elő. Ezt követően az ÉNO Gyöngyszemek Alapítványa adta elő Mese a jószívű madárról című műsorát. A műsort betanította Kecskés Karina. A darab elnyerte a vendégek tetszését. Utolsóként a Vakok Állami Intézete lépett fel zenés produkciójával. Az előadásuk rendkívül megható volt a közönség számára. A műsorokat követően került sor a vendéglátásra, ahol a fogyatékossággal élő ellátottak, a fellépők és a vendégek közösen beszélgettek.

Vinczek György alpolgármester, Varga Attila, a szociális bizottság elnöke, Dódity Gabriella és Lazányi Ferenc önkormányzati képviselők is részt vettek az ünnepségen.

A fogyatékos emberek és az önkéntesek világnapjait ünnepeltük
A képre kattintva galéria nyílik. (3 kép)

Az önkéntesek világnapja alkalmából december 5-én rendezett ünnepséget a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat. A program köszöntőjében Balázs Piroska igazgató elmondta, hogy az önkéntes tevékenység a társadalmi beilleszkedés és az integráció eszköze, mely valamennyi társadalom számára hasznos.

Az ünnepség keretében köszöntötték mindazon önkéntes munkatársakat, akik szabadidejüket feláldozva, önzetlenül segítik a Gondozó Szolgálat munkáját.

Pereszteginé Gál Zsuzsa, Varga Kálmánné, Nick Árpád, Kovács István és Oláh László részére Balázs Piroska igazgató asszony, Vinczek György alpolgármester úr és Varga Attila úr, a Szociális és Lakásügyi Bizottság elnöke elismerő oklevelet adott át. Az intézmény munkáját segítő további önkéntesek - Gazgyik Jánosné és Bartha Anikó köszöntésére egy későbbi időpontban kerül sor.

Az egész éves tevékenység elismeréseként meglepetésként Kurkó József Kristóf színművész gitáros műsort adott elő, amely mindenki megelégedettségére szolgált. A műsort követően az ünnepeltek, és a vendégek szakmai tapasztalataikat, és élményeiket is megosztották egymás között.

Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat