VELÜNK TÖRTÉNT...  2019. szeptember 17.      766
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

II. Kispesti Olimpiai Játékok

A Kispesti Sportközpont 2019. szeptember 13-15-ig rendezte meg a II. Kispesti Olimpiai Játékokat Káptalanfüreden, az önkormányzat üdülőtáborában.

II. Kispesti Olimpiai Játékok
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

A háromnapos rendezvény alatt valamennyi versenyszámot sikerült az előre meghatározott ütemterv szerint lebonyolítani. Az első napon a „vizes” számokkal kezdtünk (50 m-es gyorsúszás, 50 m-es mellúszás, vízben futás, vízibicikli verseny), amelyek körét egy új versenyszámmal bővítettük. A SUP-nak (állva evezés) óriási sikere volt, valóban olimpiai hévvel vetették bele magukat a gyerekek, csakúgy, mint a Balatonba. Vacsora előtt egy szintén új versenyszámban, a tájékozódási futásban mérhették össze erejüket a csapatok, amely éles küzdelmet, várakozáson felüli részvételt hozott. A második nap gerincét délelőtt a kispályás foci és az asztalitenisz képezte, ebéd után pedig Balatonalmádiban a strandröplabda tette izgalmassá az olimpiai játékok folytatását. Az idő a második napon is kifogástalan volt, így a gyermekek szombaton is fürödtek a Balatonban, este pedig mindenki boldogan táncolt a diszkóban. Harmadik napra az atlétikai számok (célba dobás, súlypontemelkedés, medicinlabda hajítás), valamint a szellemi vetélkedő maradtak, és a mindenki által nagyon várt számháborúval fejeztük be a II. Kispesti Olimpiai Játékokat.

A küzdelem kiélezett volt, minden nap változtak az iskolák közötti helyezések, a végső sorrendet csak a harmadik nap utolsó versenyszáma döntötte el. Az összetett verseny helyezettjei kupát, érmeket, csokoládét, és oklevelet kaptak, az első helyezett pedig elnyerte, és egy évig büszkén őrizheti a vándorserleget.

A rendezvény szakszerű lebonyolításában 10 rendező vett részt, Lángi Gábor intézményvezető irányításával, a gyerekek biztonságára 5 testnevelő pedagógus vigyázott. A rendezvény ideje alatt szerzett kisebb sérüléseket – horzsolásokat – az általunk biztosított mentőorvos azonnal, szakszerűen ellátta a helyszínen.

Kerekes Balázs
Kispesti Sportközpont 

EREDMÉNYEK:

atlétikai számok

labdás számok

szellemi számok

természeti számok

vizes számok

végeredmény