VELÜNK TÖRTÉNT...  2019. október 01.      708
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Örömet hirdettek a kispesti Nagyboldogasszony-templom körül

Szeptember 27-én, pénteken rendőri felvezetéssel és a hatósági gépjármű megkülönböztető fényjelzésével indult el futva több száz diák és pedagógus a kispesti Reménység Katolikus Általános Iskola elől, hogy az iskola falai közül kilépve népszerűsítsék a mozgás örömét, az egészségtudatosságot és a találkozás kultúráját.

Örömet hirdettek a kispesti Nagyboldogasszony-templom körül
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

Immár negyedik esztendeje szeptember utolsó péntekén rendezik meg Európában a diáksportnapot, magyar kezdeményezésre. A programot tizenhárom évvel ezelőtt a Magyar Diáksport Szövetség hívta életre, és mára 1200 hazai iskola 400 ezer gyermeket mozgat meg ezen a napon.

A Reménység Katolikus Általános Iskola 2018-ban csatlakozott a kezdeményezéshez: az iskola pedagógusai együtt tesznek erőfeszítéseket annak érdekében, hogy a kevésbé sportos és a versenyszerűen sportoló diákok is mozgásos élményekkel gazdagodjanak ezen a napon.

Az idei rendezvényen a gyermekek kötelet húztak, sor- és váltóversenyeken mérték össze a gyorsaságukat, koordinációs létra segítségével fejlesztették a motorikus képességeiket (elsősorban a mozgáskoordinációt és a ritmusérzéket). A labdarúgás és a kosárlabda mellett a Kispesti Atlétikai Club (KAC) judo, az Óbudai Strandröplabda Sport Club (ÓSSC) kötélugró és a Kispest SE röplabda szakosztályai sportedzőinek közreműködése mellett átfogóbb sportági ismereteket is szerezhettek.

A programok a kispesti Nagyboldogasszony-templom körül zajlottak.

A sporteseménynek idén is aktív résztvevője volt Tóth Imre János, a budapest-kispesti Nagyboldogasszony-főplébánia káplánja.

Géczy Árpád, a kispesti iskola igazgatója köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik hozzájárultak a rendezvény sikeres lebonyolításához, a rendőrség munkatársainak, a polgárőröknek, a lelkes diákoknak és pedagógusoknak.

Szöveg: Kürti Zoltán, Reménység Katolikus Általános Iskola
Fotó: Béli Balázs
(Megjelent a Magyar Kurír katolikus hírportálon, 2019. szeptember 28-án)