VELÜNK TÖRTÉNT...  2020. január 31.      812
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Helikon 25 kiállításon jártunk

A 25. születésnapját ünneplő Helikon Kulturális Egyesület képzőművészeti tárlatán tettünk látogatást klubtagjainkkal, a Nagy Balogh János Kiállítóteremben január 23-án.

A Helikon 25 kiállításon jártunk
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

A kiállításon a kispesti alkotók legújabb munkáit csodálhattuk meg. Festmények, grafikák, üvegmunkák, kerámia, gipsz – rengetegféle technika és stílus, amit megismerhettünk, a hagyományos festészettől az illegő-billegő, forgó szobrokig. Nagy segítségünkre volt Skoda Éva festőművész, a Helikon vezetője, Varga László fotóművész, valamint Mohay Orsolya, a Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény munkatársa, akik értő-értető magyarázataikkal segítették a művek megismerését. Köszönet érte!

Varga László fotókat is készített az eseményről, melyet ezúton is köszönünk!

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy nemcsak egyoldalú magyarázatokat kaptunk, hanem érzékelésbeli különbségeinkről is beszélgetve, úgy érezzük, közelebb kerültünk egymáshoz.

Külön örömet jelentett, hogy sok mindent megnézhettünk, különösen a szoborműveket, és hogy a többi alkotás érzékletes leírásra került.

VGYKE - Kispest Lámpásai

Kérjük, 2020-ban is segítse a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének munkáját adója 1%-ának felajánlásával!
Adószámunk: 18185030-1-42
Bankszámlaszámunk: 10409015-90147559