VELÜNK TÖRTÉNT...  2020. március 09.      656
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szülősegítő csoportfoglalkozásokat tartottunk

A Gyermekzsivaj Alapítvány partnerszervezeteként a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum Kispesti Család- és Gyermekjóléti Központja hét alkalomból álló szülősegítő csoportfoglalkozást valósított meg.

Szülősegítő csoportfoglalkozásokat tartottunk
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által kiírt Szülősegítő szolgáltatások támogatása című pályázati program fő célja a közösségépítés és készségfejlesztés volt a tanulásban akadályozottsággal küzdő gyermekek és családjaik részére. Családi délutánjainkat minden hónap első szombatján, 2019. augusztus 3-tól 2020. március 7-ig rendeztük meg. Minden alkalommal 13 órától 17 óráig, más-más témával vártuk a családokat.

A családi délutánok fő célja elsősorban új ismeretanyagok átadása, a meglévő ismeretanyag bővítése, a kommunikációs készségek és a társas kapcsolatok fejlesztése volt. Az előadássorozatunk mellett fontos hangsúlyt fektettünk a közösen eltöltött idő hasznosságára.
Az együtt töltött időben fontos volt, hogy a szülők a tanulásban akadályozott gyermekeikkel együtt játszhattak és minden alkalommal új kézműves technikával ismerkedhettek meg.

A családi délutánok fő feladata a harmonikus szülő-gyerek kapcsolat kialakítása, a szülői hivatás erősítése, önfejlesztő/önismereti módszerek átadása volt.

A programsorozat nagy érdeklődés mellett sok kispesti családot vonzott be.

A családok visszajelezték, hogy minden alkalommal nagyon jól érezték magukat és szívesen vettek részt gyermekeikkel a közös délutánokon.

Turi Lilla